Nieuwe privacyvoorwaarden Sonos verklappen spraakbediening

Het is al langer bekend dat Sonos werkt aan spraakbediening. Uit een nieuwe update van privacyvoorwaarden zijn opnieuw verwijzingen gevonden naar spraakbediening. 

Privacyvoorwaarden Sonos

De redactie van Technieuws heeft de nieuwe voorwaarden inmiddels ingezien. Het gaat hierbij om een Nederlandse versie van de privacyverklaring. De nieuwe verklaring gaat binnenkort actief en beschikt over een aantal interessante wijzigingen, vooral op gebied van spraakbediening.

In de privacyvoorwaarden is een nieuw onderdeel opgenomen genaamd Directe bediening of stembesturing. In dit onderdeel wordt besproken hoe je gegevens gebruikt worden om spraakbesturing mogelijk te maken. In de voorwaarden wordt aangegeven dat niet realtime de geluiden in huis worden opgenomen.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe de spraakassistent van Sonos precies gaat werken en welke assistent er gebruikt zal gaan worden. Naar verwachting wordt de nieuwe spraakbediening functionaliteit binnenkort uitgebracht. Al langere tijd gaan er geruchten met Amazon Alexa, hiervan is echter nooit een officiële bevestiging geweest.

 

VIANumrush
Vorig artikelAantal slimme sloten van Lockstate werken niet meer na update
Volgend artikel‘iPhone 7 populairste smartphone van afgelopen kwartaal’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in