Marktplaats maakt geld voor verkoper pas vrij na ontvangst bestelling

Veel Nederlanders zijn bang bij het kopen van tweedehands spullen, dat de producten nooit aankomen. Marktplaats komt binnenkort met een nieuwe dienst,  waarmee de dienst de bezorgdheid wil wegnemen. 

Veilig bestellen via Marktplaats

Volgens Olivier van Duijn, directeur van Marktplaats gaat het bij minder dan 1 procent mis. Maar zo’n ervaring ondergraaft wel het vertrouwen, aldus van Duijn tegenover het AD.

Marktplaats introduceert in het najaar een nieuwe dienst waarmee de koper pas betaalt aan de verkoper als het pakket is ontvangen. Zodra er een overeenkomst is gesloten tussen een koper en verkoper, wordt het geld gestort op een derdenrekening. Pas als de koper aangeeft dat het pakket is ontvangen, krijgt de verkoper zijn geld.

Wanneer de koper binnen zeven dagen na verzending niet laat weten dat het pakketje is aangekomen, dan wordt het geld niet overgemaakt. Laat de koper niets van zich horen, dan gaat het geld alsnog naar de verkopende partij.

Marktplaats maakt voor de dienst gebruik van het platform Online Betaalplatform. Het gebruik van de dienst is niet gratis en kost de gebruiker 2 procent van het aankoopbedrag.

VIAAd
Vorig artikelReparatiekosten iPhone X flink hoger in vergelijking met voorgangers
Volgend artikel‘Officiële afbeeldingen OnePlus 5T opgedoken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in