Google Assistant herkent nu ook muziek

Google heeft de Google Assistant voorzien van een nieuwe functionaliteit. Een nieuwe functie zorgt ervoor dat de Assistant nu ook muziek kan herkennen. 

Google Assistant herkent muziek

De slimme assistent van Google, beter bekend als Google Assistant, is inmiddels op toestellen te vinden met Android 6.0 Marsmallow of hoger. Nu is het ook mogelijk om muziek te herkennen op de smartphone via de Google Assistant.

Wanneer je de Google Assistant oproept zijn er een tweetal vragen beschikbaar. Om de muziek te herkennen stel je de vraag ‘what’s this song?

Herkende muziek wordt getoond inclusief artiest, songtekst en de informatie over het beschikbare platform waar het nummer beschikbaar is als download. Het voordeel hiervan is dat er geen aparte app meer nodig is, voor het herkennen van muziek. De functie is nu standaard aanwezig in Google Assistant.

Systeemtaal

De Google Assistant werkt momenteel alleen als de systeemtaal van je toestel is ingesteld op de Engelse taal. De Nederlandse Assistant software komt naar verwachting pas in de loop van volgend jaar naar de smartphones.

 

Vorig artikelReview: Huawei Y6 2017 smartphone
Volgend artikeliPhone X scoort 97 punten in camera-benchmark DxOMark

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in