Lamborghini Urus: Snelste SUV ter wereld

Vandaag is de Lamborghini Urus officieel uitgebracht. De nieuwe SUV is de eerste van Lamborghini en beschikt over een opvallend design. Het is daarom ook niet echt te vergelijken met een SUV. 

De Lamborghini Urus is geen SUV, nee het is een SSUV. Dat staat voor Super Sport Utility Vehicle. Met een vermogen van 650 pk is dat ook redelijk te verklaren. Dankzij een fors koppel van 850 Nm is er genoeg vermogen beschikbaar om in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten.

De Urus beschikt over vierwielaandrijving én vierwielbesturing. Qua technieken zijn er ook voldoende specificaties. Zo beschikt de Urus onder andere over adaptieve luchtvering.

Lamborghni heeft besloten om twee grote touchscreens te verwerken in de Urus. De Lamborghini Urus levert verschillende rijassistentiesystemen die semi-autonoom rijden op level 2 mogelijk maken.

Prijs

De prijs is net zoals bij de overige Lamborghini exemplaren behoorlijk duur. De Lamborghini Urus gaat exclusief belastingen 171.429 euro kosten. De eerste leveringen staan gepland voor het voorjaar van 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here