Raspberry Pi 3 Model B+ gepresenteerd met snellere processor en dual-band WiFi

De nieuwe minicomputer van de Raspberry Pi Foundation is vandaag uitgebracht. Het apparaat krijgt de beschikking over nieuwe hardware, maar blijft zijn oorspronkelijke prijs behouden. 

Raspberry Pi 3 Model B+

De minicomputer krijgt de naam Raspberry Pi 3 Model B+. In vergelijking met de voorgangers zijn er een aantal veranderingen te vinden. De grootste veranderingen zijn intern doorgevoerd in de Broadcom 1.4GHz BCM2837B0-processor. Volgens de Raspberry Pi Foundation zorgt de nieuwe chip ook voor een betere warmte en energie-efficiëntie.

Eindelijk heeft de nieuwe Pi 3 Model B+ ook ondersteuning voor zowel de GHz- als de 2.4 GHz-wifi frequenties. Ook Bluetooth 4.1 is aanwezig. Daarnaast bevat de Pi ook verbeteringen voor bekabeld internet. De pc krijgt over een USB 2.0-poort de mogelijkheid tot snelheden van 300 Mbps.

Ook bevat de nieuwe ethernetverbinding Power Over Ethernet ondersteuning. Hierdoor is het mogelijk om vanuit de switch de pc’s direct te voorzien van stroom. Vooral voor het toepassen van IoT toepassingen is dit een enorm groot voordeel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here