Doge cryptocurrency: Wat is de Dogecoin en wat kan je ermee?

Dogecoin (Doge) is een van de opvallendste cryptocoins. Het project is begonnen als een grap maar groeide sinds z’n start in 2013 uit tot een behoorlijke hype. Het project is ook wel de meme onder de crypto’s. Maar wat kan je verder met Doge?

De naam Dogecoin refereert naar een populaire meme op internet over Shiba Inu, dit is een bekende hondensoort welke vreemd in de camera kijkt. Dogecoin is als een grap uitgebracht door bedenker Jackson Palmor en developer Billy Markus.

Developer Markus baseerde dogecoin op een bestaande cryptocurrency, het was gericht op luckycoin, een project welke weer op Litecoin was gebaseerd.

Waarde Doge

DogeCoin begon met een waarde van ongeveer 0.0001 $ en was in een maand ongeveer 18x gegaan. De stijging heeft in het begin niet lang doorgezet.

Volgens de bedenkers is Doge vooral gericht als een coin welke zich vooral op de markt zet als een munt voor het weggeven en doneren. Daarom maakte ze Doge minder interessant als investering.

Dogecoin is daarom ook uitgegroeid tot een munt waarmee mensen elkaar bedanken. Dit is bijvoorbeeld veelal aanwezig op het internetforum Reddit.

Community

Dogecoin kende zijn succes vooral door de enorme community. De Dogecoin-subreddit heeft 124.000 abonnees. Uit de community is ook een nonprofit-organisatie ontstaan, met de naam Dogecoin Foundation.

Hoeveel is Dogecoin waard?

Momenteel is één Dogecoin (DOGE) 0,006377 dollar waard en in Bitcoin waarde 0,00000098 BTC. Op moment van schrijven zijn er 116.169.825.592 DOGE in omloop. Er staat vooralsnog geen limiet op het aantal coins.

Zelf zien wij Dogecoin niet echt als een investeringsproject, maar meer als een fun munt. Veel van de Dogecoin-houders zijn ook gewoon fans. Een universeel betaalmiddel gaat het nooit worden, en daarmee minder interessant als investeringsproject.

Vorig artikelHet einde van de 4-inch iPhone SE?
Volgend artikelWhatsApp werkt aan nieuwe donkere modus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here