Wat is Bakkt; de komst van een nieuw crypto platform

Wie crypto op de voet volgt, krijgt steeds meer informatie door vanuit Bakkt. Maar wat is Bakkt nu precies en gaat het de koers bepalen voor de komende periode?

Wat is Bakkt?

ICE, de eigenaar van de New York Stock Exchange heeft begin augustus een nieuw cryptoplatform aangekondigd. Ondanks dat het nieuwe platform nog niet live is, zijn er al enkele grote namen bij betrokken, waaronder Starbucks en Microsoft.

Via het platform Bakkt moet het voor consumenten, ondernemers en institutionele beleggers mogelijk worden om eenvoudig cryptovaluta te verhandel, te bewaren en vervolgens uit te geven.

Opvallend is het eigen 1-daags contract voor de fysieke levering van Bitcoin. Hierdoor dienen de Bitcoins door Bakkt echt aangekocht te worden. Dit kan uiteraard goed doen voor de koers stijging en verdere groei van de Bitcoin.

 Gereguleerd

Bakkt kan je zien als een open en gereguleerd handelsplatform en eco-systemen voor digitale activa, zoals crytovaluta en crypto assets. Het project is gebaseerd op de cloud techniek van Microsoft en heeft een financiering van de ICE (Inter Continental Exchange). ICE is zeker geen onbekende binnen de financiële wereld, en is moederbedrijf van de New York Stock Exchange.

De brug van Finance naar digitale assets

Momenteel worden er veel bruggen gebouwd om crypto toegankelijk te maken voor de financiële wereld. Vele bedrijven werken inmiddels aan platformen welke zijn gericht op de financiële wereld en de  institutionele beleggers. Het lijkt er sterk op dat de oude wereld van finance nu langzaam maar zeker crypto gaat accepteren.Langzaam maar zeker is er steeds meer interesse.

Wat wil Bakkt?

De handel in Bitcoin en het omzetten ervan naar fiat-valuta’s heeft de hoogste prioriteit en zijn daarbij de eerste use-cases. Met het omzetten van cryptocurrency naar fiat moet het mogelijk worden om bijvoorbeeld bij de Starbucks eenvoudig met crypto te kunnen betalen. Vooral voor de adoptie is dit enorm belangrijk.

Bakkt wil de toegang voor instituties, handelaren en consumenten toegankelijk maken. In het verleden waren zulke plannen goed voor een jaren traject, maar Bakkt doet het anders. Ervan uitgaande dat het platform goedgekeurd zal worden door de Amerikaanse Commodities and Futures Trading Commission (CFTC), wat aannemelijk is, gezien de achtergrond van ICE, zal het platform in november online gaan.

Basis voor verdere groei

Bakkt kan wel eens een belangrijk platform worden voor de verdere groei van de Bitcoin en overige cryptovaluta. Vooral dat het gaat om fysieke Bitcoin futures is behoorlijk interessant.

Vorig artikelProductie Apple Watch Series 4 vergroot vanwege groot succes
Volgend artikelWat is Binance? Alle informatie over Binance en de eerste stappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in