Institutionele belegger maakt crypto meer ‘volwassen’

Een instroom van institutionele beleggers moet volgens de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission-voorzitter J. Christopher Giancarlo zorgen voor meer stabiliteit en volwassenheid op de markt. 

Institutionele belegger

De toezichthouder besprak de huidige situatie rondom de cryptomarkt met Fox Business. De voorzitter heeft laten weten dat met name de interesse vanuit institutionele beleggers en handelaren enorm zijn toegenomen. Giancarlo verwacht dat de crypto-markt hierdoor meer volwassen zal worden en de markt verder zal rijpen.

Vooralsnog is er bij beleggers vooral veel onduidelijkheid rondom de transparantie bij crypto en de belangenconflicten. Ook is de beveiliging nog altijd een terugkomend item. Nu er een toename is te zien aan het aantal institutionele beleggers en handelaren is de verwacht dat er meer groei en rijping op de markt aanwezig zal zijn.

Regulatie komt eraan

Het onderwerp regulatie is binnen crypto veel besproken. Volgens de meeste is het essentieel om een omgeving te creëren welke is gericht op de regelgeving vanuit de overheden. De blockchaintechnologie gaat razendsnel en overheden en regelgevers hebben een probleem de innovatie bij te houden. Ook is er vooralsnog te weinig expertise om snel te reageren.

Een regelgeving is een kwestie van tijd. Er zijn momenteel al een aantal stappen te zien op gebied van ontwikkelingen en regelgeving. Het is hierdoor een kwestie van tijd vooral er een strengere regelgeving op de markt zal verschijnen. Inmiddels werken veel bedrijven al aan institutionele beleggers, waaronder Bakkt en Coinbase.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here