Alle info over de verschillende simkaarten voor je telefoon

De simkaart is al vanaf het begin van de smartphones een erg belangrijk onderdeel. Vooralsnog is er zonder simkaart geen bereik. Of je nu gebruik maakt van een abonnement mét smartphone of voor sim only een simkaart is altijd vereist. Maar wat is nu precies het verschil tussen de verschillende simkaarten? 

Er zijn veel verschillende simkaarten. Om te beginnen een korte uitleg over de simkaart. Een simkaart is een kaartje dat je in je telefoon stopt. De simkaart ontvang je vanuit de provider. Via de simkaart maakt je smartphone verbinding met het mobiele netwerk, hiermee is het mogelijk om te kunnen bellen, sms’en en internetten.

Er zijn tegenwoordig drie verschillende soorten simkaarten; de standaard simkaart, micro-simkaart en nano-simkaart. Welke simkaart je dient te gebruiken is afhankelijk van je telefoon.

Standaard simkaart

Het formaat welke iedereen als het goed is wel eens heeft gezien. De standaard simkaart is de grootste simkaart. Tegenwoordig past de simkaart van het grotere formaat in bijna geen enkele telefoon. Vooral in de oudere toestellen is de grotere simkaart nog aanwezig. Nieuwe moderne smartphones bevatten de nieuwere simkaarten.

Micro-simkaart

De micro-simkaart is kleiner dan een gewone simkaart. Al verliest deze kaart behoorlijk in populariteit. Fabrikanten kiezen steeds vaker voor een nano-simkaart. Er zijn nog altijd smartphones op de markt welke een micro-simkaart vereisten.

De populairste simkaart en ook de kleinste simkaart is de nano-simkaart. In 2012 verscheen de simkaart voor het eerst bij de introductie van de iPhone 5. Inmiddels gebruiken de meeste fabrikanten de kleinste simkaart. Het grootste voordeel voor de fabrikant is dat er veel ruimte overblijft voor andere zaken, zoals een dunner design, een grotere accu of meer opslag.

Simyo heeft een oplossing voor de verschillende simkaarten. Wanneer je een abonnement afsluit bij Simyo ontvang je een 3-in-1 simkaart met een NFC Chip. Hierdoor kan jezelf eenvoudig bepalen welk formaat het juiste formaat is.

Codes van je simkaart

Er staat verschillende informatie op je simkaart. De pin en pukcode is het belangrijkste. Met de pincode is het mogelijk om de simkaart te ontgrendelen bij het opstarten. Voor het ontgrendelen heb je drie pogingen.

Heb je drie keer achter elkaar de pincode fout ingevoerd? Dan is je simkaart geblokkeerd. En zal je de pukcode moeten gebruiken. Met de pukcode is het mogelijk om de simkaart te ontgrendelen.

Vooralsnog is de simkaart nog altijd vereist voor een smartphone. Maar de techniek gaat ook door, en de ontwikkelingen voor de opvolging staan al voor de deur. In de toekomst zal er waarschijnlijk geen simkaart meer vereist zijn. Veel providers werken inmiddels aan ondersteuning voor de e-sim.

Bij een e-sim is er geen simkaart meer vereist, als alternatief worden de kleine chips welke in de smartphones aanwezig zijn gebruikt als simkaart.

Op moment van schrijven zijn er nog geen Nederlandse providers met e-sim-ondersteuning. En zijn we nog altijd verbonden aan de simkaart, naar verwachting zal dit echter geen jaren meer gaan duren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here