Donald Trump en het Amerikaanse Congres over Facebook’s Libra

Sinds de aankondiging van Facebook Libra is er een behoorlijke discussie ontstaan rondom het project van Facebook. Inmiddels is de hoorzitting afgerond en zijn de eerste feiten en conclusies genomen. Hoe staat het ervoor?

Facebook Libra

Tijdens het Amerikaanse Congres was er vooral een aanval op Facebook en de manier waarmee het platform de gebruikers behandeld.

Facebook heeft tijdens de hoorzittingen al laten weten dat zij de Libra niet zullen lanceren als er geen akkoord is vanuit de autoriteiten. Opvallend is dat Mark Zuckerberg en de vertegenwoordiging het duidelijk maakte dat Amerika niet om Facebook Libra heen kan.

Hiermee stelt Facebook het argument op, wanneer Facebook geen toestemming zal krijgen dat andere bedrijven wel door zullen gaan met de ontwikkeling.

Sherrod Brown

Senator Sherrod Brown heeft aangegeven dat Facebook een klein kind is dat met lucifers speelt.  Het steekt voortdurend brand, en noemt deze brand een leerervaring. Hiermee richt Sherrod op de problematiek rondom de privacy en data van Facebook. De vraagtekens liggen hiermee vooral op het vertrouwen van Facebook en in mindere mate gericht op de cryptocurrency in het algemeen.

Conclusie

De conclusie is duidelijk. Er zal nog heel wat moeten gebeuren voordat de Amerikaanse autoriteiten toestemming zullen verlenen op het project. Facebook gaat ondertussen door met de ontwikkeling.

Ook Trump heeft inmiddels een reactie gegeven. Via Twitter heeft Trump laten weten geen fan te zijn van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hij vindt het geen ‘geld’ en geeft aan dat de waarde erg volatiel is en gebaseerd is op niets. Ook geeft hij aan dat Facebook’s Libra weinig kans heeft. Wanneer ze een bank willen worden, moeten ze gewoon voldoen aan de regelgeving, aldus Trump.

Het is in ieder geval duidelijk dat er nog steeds veel te doen rondom het Facebook’s Libra project. Maar het is wel goed om te zien dat er steeds beter onderzoek wordt gedaan door de overheid naar dit soort projecten. Er wordt verder aangegeven dat Bitcoin en blockchain hier is om te blijven en dat er niet geprobeerd moet worden dit tegen te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here