Goedkope Xiaomi Redmi 9 ook verkrijgbaar in Nederland

De Chinese smartphonemaker Xiaomi heeft laten weten dat de Redmi 9 ook naar Nederland komt. De smartphone zal verkocht worden voor een bedrag van 149 euro en is vanaf woensdag 1 juli te verkrijgen in Nederland. 

De Xiaomi Redmi 9 komt in een tweetal varianten en beschikt over verrassende specificaties. Zeker voor het bedrag van 149 euro zijn de specs niet slecht.

De instapmodel-smartphone moet verschillende upgrades bieden ten opzichte van zijn voorgangers, waaronder een 6,53-inch FHD display. Xiaomi heeft de smartphone voorzien van een MediaTek Helio G80 soc en beschikt over een 5020mAh batterij met ondersteuning voor de 18W-snellaadtechnologie. Aan de achterzijde is er een vingerafdrukscanner te vinden. Ook dual SIM en een extra microsd-cardslot ontbreekt niet op de Redmi 9 smartphone.

De 198 gram wegende Xiaomi Redmi 9 heeft een 5.020mAh batterij en beschikt aan de achterzijde over een viertal camera’s. Aan de voorzijde is er een 8 MP camera te vinden.

De smartphone is te verkrijgen in een drietal verschillende kleuren. Het 3GB+32GB opslag model zal verkocht worden voor 149 euro. Voor 169 euro krijg je 4GB aan werkgeheugen en 64GB interne opslag.