Apple MagSafe; Nieuwe techniek voor veel nieuwe oplaad-accesoires

Apple  brengt MagSafe terug naar de iPhones. De techniek is toegevoegd op de nieuwe iPhones, zoals de iPhone 12, iPhone 12 Mini en de iPhone 12 Pro. 

Apple MagSafe

Tijdens het Apple-event van 13 oktober heeft Apple de nieuwe techniek officieel aangekondigd. Met de nieuwe MagSafe-oplader is het mogelijk om je iPhones draadloos op te laden.

Met MagSafe zal de oplader precies op de juiste plek vallen voor het draadloos laden.

Apple komt zelf met allerlei accessoires, zoals een portemonnee en een nieuwe oplader waarmee je zowel de Apple Watch als de iPhone 12 tegelijk kan opladen via een opvouwbare oplader. Als techniek heeft Apple een aantal onderdelen toegepast om MagSafe mogelijk te maken.

Producten

Vanuit Apple komen er twee producten op de markt. Het gaat hierbij om de MagSafe Charger en MagSafe Charger Duo. Het grootste voordeel ten opzichten van andere draadloze opladers is dat je geen gedoe hebt met het positioneren van de iPhone op de oplaadmat.

De MagSafe Charger Duio is een product waarbij je zowel de iPhone als Apple Watch tegelijk kan opladen.

Ook zullen er accessoires verschijnen van bijvoorbeeld Belkin. Apple heeft laten weten dat Belkin onder andere een oplaadstandaard zal uitbrengen voor de iPhone en Apple Watch.