Gerucht: Stopt Huawei met de productie van smartphones?

Huawei is de afgelopen enorm gegroeid als het gaat om de smartphones. Vooral de P-serie en de Mate-serie zijn enorm goed ontvangen. Sinds het handelsverbod met de Verenigde Staten heeft het bedrijf veel moeite om populair te blijven. Als we de geruchten mogen geloven stopt Huawei met de P- en de Mate-serie. Huawei zelf zegt dat dit niet het geval is.

Stopt Huawei met productie smartphones?

Huawei heeft veel last van het handelsverbod. Hierdoor mag Huawei onder andere geen Google-diensten op de nieuwe toestellen. Hoewel het inmiddels zijn eigen app-gallery flink heeft uitgebreid, lijken consumenten vooral opzoek te zijn naar Google Play Store smartphones. Naast de Google Play Store ontbreekt ook Google Maps, YouTube en andere Google-diensten op de smartphone.

Het handelsverbod laat zijn sporen na op het Chinese bedrijf. Het handelsverbod is gericht op spionage door het Chinese bedrijf. Naast de beperking op Google diensten heeft het bedrijf ook niet de mogelijkheid om hardware te gebruiken vanuit Amerikaanse bodem.

Of Huawei echt zal stoppen met de verkoop van de smartphones is vooralsnog onduidelijk. Maar de geruchten zijn vooralsnog behoorlijk aanwezig.

Vorig artikelApple werkt aan VR-headset van ruim 1000 dollar
Volgend artikelHonor View 40 5G eerste nieuwe smartphone van Honor