Anonymous aanval op Website Brits ministerie

Door een aanval van de Britse tak van hackersbeweging Anonymous is zondagochtend de website van het Britse ministerie van binnenlandse zaken nog altijd onbereikbaar. De actie begon zaterdagavond.
De hackers, die de daad via Twitter hebben opgeëist protesteren tegen wetten waardoor Britten kunnen worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

De Britse overheid ligt daarnaast onder vuur omdat er een voorstel ligt om inlichtingendiensten toe te staan telefoongesprekken, mails, sms’jes en bezoeken aan websites van mensen in de gaten te houden. Op die manier wil de overheid optreden tegen zware misdaden en terrorisme. Het ministerie verklaarde zaterdag te onderzoeken of Anonymous inderdaad achter de actie zit.

Melding

Volgens het twitterbericht richtten de hackers hun pijlen op de websites van het ministerie van justitie, binnenlandse zaken en de website van de Britse premier David Cameron. Rond 08.00 uur was alleen de website van het ministerie van binnenlandse zaken nog onbereikbaar.

Bezoekers van de website krijgen de melding dat de pagina niet kan worden weergegeven vanwege de hoge hoeveelheid data-verkeer.

Vorig artikelprocessor-upgrade vertraagd levering Galaxy Note 10.1
Volgend artikelKlanten Vodafone krijgen vreemden aan de lijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in