Google Apps krijgt ISO 27001 certificering

In de begindagen van de cloud was beveiliging één van de belangrijkste aspecten als bedrijven overwogen om over te stappen naar Google Apps. Inmiddels is beveiliging één van de belangrijkste redenen geworden dat bedrijven verhuizen naar de cloud. Bedrijven als Google kunnen investeren op een schaal die voor veel bedrijven moeilijk zelf te behalen is. Deze investering heeft geleid tot een infrastructuur en diensten met krachtige gegevensbescherming voor klanten.

Google kondigt aan dat Google Apps for Business de ISO 27001 certificering heeft behaald. Dit is één van de meest erkende, internationaal aanvaarde, onafhankelijke veiligheidsnormen die er bestaat. De certificering geldt voor de systemen, technologie, processen en datacenters die betrekking hebben op Google Apps for Business. De compliance met de ISO-norm is gecertificeerd door Ernst & Young CertifyPoint, een ISO-certificeringsinstelling geaccrediteerd door de Nederlandse Raad voor Accreditatie, een lidt van het Internationale Accreditatie Forum (IAF). Certificaten die door Ernst & Young CertifyPoint zijn uitgegeven, worden erkend als geldige certificaten in alle landen met een IAF lid.

Continue ontwikkeling
Samen met de bestaande SSAE 16 / ISAE 3402 audits en de FISMA certificering voor Google Apps for Government, verzekert deze nieuwe certificering klanten dat Google voordurend streeft naar continue ontwikkeling en onderhoud van een robuust Information Security Management Systeem (ISMS), dat regelmatig gecontroleerd en gecertificeerd zal worden door een onafhankelijke externe auditor.

Voor meer informatie over de security audits en certifications voor Google Apps, kun je het certification document van Google raadplegen. Voor meer informatie, klik hier voor het volledige bericht.

Vorig artikelLogitech Wireless Solar Keyboard K760 voor Mac, iPad en iPhone
Volgend artikelnetgear introduceert complete en betaalbare 10GbE storage-lijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in