netgear introduceert complete en betaalbare 10GbE storage-lijn

NETGEAR kondigt vandaag de NETGEAR ReadyDATA™ unified storage productlijn aan. ReadyDATA is een storage product voor de grootzakelijke markt, maar dan goedkoper en eenvoudiger in gebruik dan het traditionele grootzakelijke productaanbod dat al op de markt is. Deze nieuwe producten zijn standaard uitgerust met deduplicatie-technologie, thin provisioning en een ongelimiteerd aantal snapshots. Ook is er ondersteuning voor SATA-, SAS- en SSD disk drives. ReadyDATA is geschikt voor gebruik tot 180TB aan capaciteit. Het is het eerste product in zijn soort dat datareplicatie als standaard toepassing aanbiedt.
Het ReadyDATA platform biedt de beste storage toepassingen die eenvoudig in gebruik zijn. Gebruikers kunnen letterlijk via enkele muisklikken gebruik maken van thin provisioning in virtuele omgevingen, bestanden en databases naar andere locaties repliceren en data herstellen via een ongelimiteerd aantal snapshots, die in de loop van de tijd gemaakt zijn.
Bovendien is iedere ReadyDATA uitgerust met de allereerste, vanuit de cloud te beheren replicatietoepassing. Deze toepassing maakt het mogelijk om veilige en kwalitatief hoogwaardige disaster recovery te doen zonder dat daarvoor extra software, servers of netwerkconfiguratie nodig is. Klanten en partners hebben dus geen complexe licenties, dure installatie-experts en uitdijende onderhoudscontracten meer nodig. Ook kunnen ze afscheid nemen van de schrikbarend hoge prijzen die gepaard gaan met het traditionele “big IT” aanbod.
ReadyDATA systemen zijn uitgerust met vele datacenter-class storage toepassingen zoals:
 • Thin provisioning, compressie en deduplicatie van block (SAN) en bestands- (NAS) data
 • Replicatie over 128-bit SSL-verbindingen voor zowel block- als bestandsdata
 • Ongelimiteerd aantal snapshots voor zowel block- als bestandsdata
 • Schaalbaar tot 60 drives en 180TB totale capaciteit
 • Twee 10Gb Ethernet poorten en gemengde configuraties van SATA, SAS en SSD drives mogelijk
 • Onmiddellijke capaciteitsuitbreiding mogelijk waarmee RAID configuratietijd tot het verleden behoort
 • Back-up software compatibiliteit met de belangrijkste leveranciers zoals Symantec, Acronis, CommVault, StorageCraft, Veeam en Quest
 • Virtual network interface ondersteuning voor krachtig beheer van het netwerkverkeer
 • Virtualisatie leverancierscertificaten van VMware, Microsoft en Citrix
“Kleine- en middelgrote bedrijven willen IT-oplossingen die modulair op te bouwen zijn en de basisfunctionaliteiten bieden die ze initieel nodig hebben. Daar tegenover staat dat ze wel de flexibiliteit willen om in de toekomst op te schalen,” zegt Jim Browning, VP bij Gartner. “Dit modulaire principe beschermt investeringen en maakt het mogelijk om extra investeringen te doen, wanneer de tijd hier rijp voor is en resources en het budget dat toelaten. Niettemin wil het MKB een complete toepassingenset in het standaardpakket; het MKB is niet gediend van onverwachte extra uitgaven voor elementaire toepassingen na de eerste ingebruikname.”
“Stilletjes aan hebben we op het instapniveau in het storagesegment steeds meer momentum opgebouwd en volgens Gartner hebben we daar nu de leiderspositie,” aldus Drew Meyer, senior director of marketing voor NETGEAR’s commercial business unit. “We komen op nieuw terrein in het middensegment van de markt met het ReadyDATA platform, waarmee we tegemoet komen aan de wensen van een markt die al een tijd verwaarloosd wordt door de traditionele partijen.”
Prijs en beschikbaarheid
NETGEAR ReadyDATA producten zijn vanaf eind juni beschikbaar via geautoriseerde NETGEAR PowerShift® channel partners:
 • De NETGEAR ReadyDATA 5200, met tot 12 drives beschikbaar in een 2U opstelling en ondersteuning voor twee expansion disk arrays. De adviesprijs voor de 12 enterprise SATA drives is $ 14.000.
 • De NETGEAR ReadyDATA EDA4000 in een 4U expansion disk array opstelling en de mogelijkheid 24 additionele drives te installeren. Adviesprijs is $ 3.500 (SATA, SAS en SSD drive packs worden apart verkocht).

 

Vorig artikelGoogle Apps krijgt ISO 27001 certificering
Volgend artikelNieuwe Toshiba AT300 10,1″ Tablet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in