Android 4.3 Jelly Bean is een feit

Wat een zoekresultaat wel niet kan doen; een oplettende bezoeker trof op de Google ontwikkelaarssite een verwijzing naar Android 4.3 Jelly Bean aan. Google paste de pagina snel aan, maar ‘gelukkig’ wist iemand een screenshot te maken voor het te laat was.

Van 5.0 toch naar 4.3

De verwachting is dat Android 4.3 nog vanavond gaat worden aangekondigd, de conferentie begint om 18:00. Eerst werd gedacht dat Google Android 5.0 Key Lime Pie zou presenteren, maar hardnekkige geruchten bleven de afgelopen weken zeggen dat het om versie 4.3 Jelly Bean zou gaan. Dit omdat Google de fabrikanten meer tijd wilt geven om toestellen klaar te maken voor versie 5 van het populaire besturingssysteem. De recentste versie van Android draagt het nummer 4.2, maar slechts een handvol apparaten draait op die versie.

Nieuw: BLE en Open GL

Wat nieuw is in Android 4.3 is nog even onbekend, maar verwacht wordt is dat de versie ondersteuning biedt voor BLE (Bluetooth Low Energy) en Open GL for Embedded Systems 3.0. BLE is erg interessant omdat het ervoor zorgt dat de batterij langer meegaat wanneer apparaten via Bluetooth verbonden zijn. Dit is enorm handig voor bijvoorbeeld Bluetooth headsets en smartwatches. Open GL is handig omdat dit voor betere graphics zorgt in applicaties, dus bijvoorbeeld gamen wordt in 4.3 Jelly Bean een stuk aangenamer. Tenminste, als we de geruchten mogen geloven.

Wachten..

Om 18:00 begint de conferentie, dus nog een half uurtje wachten dan zullen we het hopelijk te weten komen. Wat denk jij wat er nieuw is in Android 4.3 Jelly Bean?

Android

Vorig artikelArchos lanceert 70B Titanium en 97B Platinum
Volgend artikelGoogle I/O 2013 livestream/ liveblog

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in