Review: Synology DS214+

Conclusie

Synology heeft met de nieuwe DS214+ een prima NAS op de markt gebracht welke in vergelijking met de concurrentie verkocht wordt voor een prima prijs gezien kwaliteit en software functionaliteiten. De Synology moet zich concurreren met andere merken waaronder Qnap welke op dit moment voornamelijk een stuk duurder in aanschaf zijn. De Synology heeft in zijn assortiment verschillende systemen welke voor elke doorgroep geschikt zijn, deze NAS is ideaal voor thuis gebruik en kantoor. Voor een middelgroot bedrijf is deze NAS prima geschikt als vervanger voor een server aangezien de NAS voldoende services beschikbaar heeft waaronder AD support en DNS/ DHCP, daardoor kan je toch een kleine netwerk omgeving op zetten met verschillende shares en gedeelde applicaties. Vooral de DSM interface is erg goed te noemen, gezien de ontwikkelingen en aankondigingen is Synology momenteel ook weer bezig met de nieuwe firmware 5 versie voor de systemen. Het is goed om te horen dat het bedrijf blijft vernieuwen met nieuwe functionaliteiten.

DSC_0388

Wel is het jammer dat de DS214+ niet de beschikking heeft over een HDMI aansluiting, ook de mogelijkheid tot meerdere USB aansluitingen was erg welkom geweest. Momenteel zijn er twee USB aansluitingen aan de achterzijde aanwezig en één USB aansluiting aan de voorzijde welke voornamelijk gericht is voor de backup functionaliteit van externe apparaten.

Als je een NAS zoekt met veel mogelijkheden en een goed prestatieniveau, dan is de keuze wat ons betreft makkelijk: kies voor de DS214+, wil je een goedkoper model dan is er ook nog de vergelijkbare DS214. Deze NAS mist een aantal functionaliteiten maar voor de simpele thuisgebruiker is deze NAS meer dan genoeg, wil je meer snelheid, opties en snellere connectiviteit dan is het duurdere model de DS214+ de beste oplossing, je betaald wel iets meer maar dat zie je ook zeker terug in de performance van de NAS.

Sterke punten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Snelle processor
  • DSM 4.3 firmware
  • Adviessnelheden worden goed behaald
  • Simpel design
  • Uitneembare harde schijven
  • USB 3.0

Verbeter punten

  • Geen mogelijkheid tot RAM upgrade
  • Geen HDMI aansluiting

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS214+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelFoto’s Xperia Z2 smartphone opgedoken
Volgend artikelHuawei komt met snellere Ascend P6 S

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in