Review: Synology DS214+

Synology is momenteel een bekende op gebied van NAS en netwerk opslag system. De synology NAS is zowel voor thuis en kantoor als het MKB een geschikte NAS welke voldoende mogelijkheden heeft op gebied van Netwerk opslag. Synology draait momenteel op een goed zelf ontwikkeld systeem met welke functionaliteiten welke wij tijdens deze review uiteraard uitgebreid zullen bespreken.

De firmware voor de Synology DS214 is de DSM 4.3 versie. De firmware is behoorlijk overzichtelijk, door diverse apps toe te voegen kun je de NAS zelf uitbreiden tot een zeer uitgebreid functioneel besturingssysteem. De Synology heeft veel mogelijkheden van WordPress tot uitgebreide download tools.

DSC_0388

De Synology DS214+

De Synology DS214+ is de opvolger van de populaire 213+. De DS214+ is vooral een stuk sneller als zijn voorganger door het gebruik van een nieuwe processor, de NAS beschikt namelijk over een dual core processor welke draait op een snelheid van 1,33Ghz. Naast de dual core processor beschikt de NAS ook over 1GB DDR3 RAM geheugen wat je helaas niet kan uitbreiden doormiddel van extra RAM modules. De Synology NAS heeft verder capaciteit voor twee schijven van een formaat 2,5 of 3,5-inch. De maximale opslagcapaciteit per schijf is 4TB per stuk. Hierdoor kun je maximaal 8TB opslag monteren of natuurlijk een Raid 1 functionaliteit gebruiken waardoor je 4TB beschikbaar zal hebben en één schijf als copy backup.

DSC_0366

Beschikbaarheid

De Synology NAS wordt momenteel verkocht voor een gemiddelde prijs van ongeveer 300 euro. In vergelijking met de concurrentie waaronder Qnap is Synology goedkoper op gebied van hardware. Toch is 300 euro een flink bedrag voor een 2- bay NAS. Gebruik je een NAS alleen voor file sharing en opslag dat ben je meestal goedkoper uit met een simpele NAS, wil je meer mogelijkheden dat is de Synology DS214+ een prima keus aangezien er voldoende software en hardware mogelijkheden aanwezig zijn.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS214+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelFoto’s Xperia Z2 smartphone opgedoken
Volgend artikelHuawei komt met snellere Ascend P6 S

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in