Review: Minix Neo X7 16GB

De Minix Neo X7

Op de vorige pagina zijn enkele details beschreven over de Android TV Box/ settop box. De X7 is de opvolger van de Minix Neo X5 en is vooral een stuk sneller door het gebruik van een snellere processor. Ook is het bereik van de Minix Neo X7 flink verbeterd door het gebruik van een nieuwe en grote externe antenne. Qua design heeft de Neo X veel weg van de Apple TV maar dan met veel meer toevoegingen, denk hierbij aan meerdere aansluit mogelijkheden en een grote WiFi antenne voor een sterk en vooral verbeterd bereik.

 

Screenshot_2014-03-14-22-26-21

Screenshot_2014-03-14-22-27-20

De Neo X7 beschikt in vergelijking met bijvoorbeeld een Apple TV over meerdere aansluitingen waaronder aan de achterkant twee USB 2.0 aansluitingen, een netwerkaansluiting, een optische uitgang, de stroom en de HMDI aansluitingen. Ook aan de zijkant zijn er verschillende aansluitingen aanwezig waaronder een USB aansluiting, Micro-USB, SD cardreader en twee audio aansluitingen. Daarnaast is ook de audio knop niet te ontbreken. Er is een mogelijkheid om het opslag geheugen uit te breiden met een SD kaart tot 32GB extra. Ook kunnen de bestanden vanaf de SD kaart worden afgespeeld zoals foto’s, films of andere media/bestanden.

Snelle Quad Core

De Minix Neo X7 beschikt over een snelle quad core processor gebaseerd op een Cortex A9 processor. De quad core processor wordt ondersteund door een 2048 RAM module en een Quad Core Mali 400MP grafische chip welke zorgt voor de optionele grafische kracht, dit is ook een voordeel voor de processor aanwezig niet alle CPU kracht verbruikt zal worden voor de video chip.

Uiterlijk

De mediaplayer van Minix is zeer strak uitgevoerd en is een zeer compact geheel, ook doordat er een externe voeding aanwezig is. Een zeer goede verbeteringen ten opzichten van het vorige model is de standaard extra meegeleverde wifi antenne een zeer grote verbetering qua bereik. De minix X7 is gemaakt van stevig plastic en voelt daardoor erg solide aan.

Accessoires

De Minix wordt geleverd met een aantal accessoires waaronder:

  • Wifi antenne
  • Remote control
  • 230v adapter
  • Micro USB kabel
  • USB verloopkabel van Micro USB naar USB
  • HDMI 1.4 kabel
  • Handleiding

DSC_0126

Inhoudsopgave:

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Minix Neo X7:

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Gebruiksgemak
Design
Software
Prijs
Vorig artikelGoogle Street View door Grand Canyon
Volgend artikelDDoS aanval legt websites NAVO plat
review-minix-neo-x7-16gbDe Neo X7 is een prima Android device met verschillende software functionaliteiten en uitgebreide mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in