Review: Minix Neo X7 16GB

Software

Qua software heeft de Minix vele mogelijkheden, standaard draait de Neo X7 op Android 4.2.2. Android biedt ongekend veel mogelijkheden, zoals verwacht zijn de standaard Android functionaliteiten aanwezig, naar de standaard Android 4.2.2 rom heeft Minix de X7 ook uitgerust met een eigen software pakket met een aantal handige applicatie’s. Zo is er een eigen Android launcher aanwezig. De launcher is een eenvoudige interface welke standaard ook beschikt over een aantal voorgeinstalleerde applicatie’s.

MiniX brengt regelmatig nieuwe updates uit voor de Minix Launcher en Android versie, wij hebben de Neo X7 voorzien van de laatste software update voor zowel de Android als launcher versie. Minix heeft de launcher zo aangepast om het goed te kunnen gebruiken in combinatie met de meegeleverde remote. Uiteraard heb je altijd de mogelijkheid om terug te gaan naar de standaard Android launcher. Qua installatie gemak is de Minix X7 zeer eenvoudig in gebruik, eigenlijk is het exact het zelfde als een Android smartphone of tablet. Wel vinden wij de Minix Launcher er vrij lomp uit zien met vrij grote iconen, dit is vooral gedaan voor optimale gebruikerservaring met de remote control.

Screenshot_2014-03-14-23-35-24

 

Screenshot_2014-03-14-23-34-30

Screenshot_2014-03-14-23-38-31

Screenshot_2014-03-14-23-35-14

 

Tijdens de installatie waren wij verrast dat de Minix direct out of the box werkt. Alles loopt vloeiend en je kan direct beginnen met het installeren/ downloaden van de applicaties uit de Google Play Store. XBMC minix versie is een slimme zet van minix. Deze gratis te downloaden versie van xbmc is te vinden op de minix website en werkt uitstekend. Deze XBMC versie is zo aangepast dat deze goed en zeer soepel zal draaien. Films en series speelt de Minix vloeiend af, wel is het verstandig om deze om een harde schijf of usb stick te plaatsen aangezien het via streamen niet geheel vlekkeloos gaat.

Standaard Android launcher:

Minix Android launcher: 

Inhoudsopgave:

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Minix Neo X7:

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Gebruiksgemak
Design
Software
Prijs
Vorig artikelGoogle Street View door Grand Canyon
Volgend artikelDDoS aanval legt websites NAVO plat
review-minix-neo-x7-16gbDe Neo X7 is een prima Android device met verschillende software functionaliteiten en uitgebreide mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in