Review: Minix Neo X7 16GB

De review

Zoals op de vorige pagina’s beschreven beschikt de minix Neo X7 over een quad core processor welke draait op een snelheid van 1.8Ghz. De processor is gebaseerd op een Rockchip 3188 ARM cortex A9 processor. De interne processor wordt ondersteund door een Mali 400 video chip welke draait op een snelheid van 533 Mhz.

Qua geheugen is er intern 2GB DDR3 werkgeheugen aanwezig en een 16GB Nand Flash opslag chip. Indien meer opslag vereist is, kan je er voor kiezen om de interne opslagcapaciteit te vergroten doormiddel van een SD kaart slot tot maximaal 32GB. Qua aansluitmogelijkheden zijn er 3 USB poorten aanwezig waarop je bijvoorbeeld USB of andere opslag media kunt aansluiten. De verbeteringen ten opzichten van de vorige Neo X5 is de dual band Wi-Fi controller welke werkt op een snelheid van 2.4Ghz en 5Ghz. MiniX is een van de weinige mini-systemen welke zowel 2.4Ghz als 5Ghz ter beschikking heeft.

GPU Grafische Kaart

De GPU van de Neo X7 is zoals hierboven vermeld een Mali 400 welke draait op een snelheid van 533Mhz. De GPU is een Mali 400 welke technische gezien 2160p aankan. In de firmware is de hoogste resolutie momenteel ingesteld als 1920x1080p bij 60fps. De GPU is zeker geen zwak model en is daarom prima geschikt voor het afspelen van de zwaardere 3D films en HD games. Ook is de video chip geschikt voor XBMC aangezien er een NEON Coprocessor als hardware acceleratie aanwezig is. XBMC kan goed overweg met de NEON Coprocessor.

Momenteel zijn er diverse resoluties beschikbaar waaronder:

  • Full HD 1080p (1920×1080)
  • HD 720p (1280×720)
  • DVD 576p (720×576) 
  • SD  480p (720×480)

Geluid

Voor het geluid is er een interne chip aanwezig welke het geluid via de HDMI Home Cinema set kan aansturen. Naast de HDMI aansluiting kan er ook gekozen worden voor de optische digitale SPDIF aansluiting, deze aansluiting ondersteund ook de Dolby Digital Surround Sound techniek.

Aansluitmogelijkheden

Qua aansluitmogelijkheden zijn er ook voldoende aansluitingen aanwezig, aan de achterzijde van het apparaat zijn verschillende connectie mogelijkheden aanwezig waaronder één HDMI aansluiting, Optische audio aansluiting, een netwerk aansluiting en een 5v aansluiting voor de voeding. Ook zijn er twee USB 2.0 aansluitingen aanwezig

Aan de voorzijde van de Mini X zijn ook verschillende aansluitingen aanwezig waaronder twee maal Micro SD waarmee je de interne opslag kan uitbreiden tot maximaal 32GB extra. Ook kunnen de bestanden vanaf de SD kaart worden afgespeeld zoals foto’s, films of andere media bestanden. Ook beschikt de Minix Neo x7 over een hoofdtelefoon, microfoon en OTG aansluiting.

DSC_0116

 

DSC_0117

 

 

Afstandsbediening

Standaard is er ook een afstandbediening aanwezig met een aantal functionaliteit, deze afstandsbediening is infrarood en beschikt over een aantal navigatie toetsen om zo goed te navigeren tussen de verschillende functionaliteiten binnen Android. Op de afstandbediening is een aan/uit knop/ homeknoop en ok button. Naast de functie toetsen is er ook een navigatie menu zoals bekend van elke remote control. Op de afstandsbediening zijn ook twee volume knoppen aanwezig.

DSC_0121

De Minix Neo X7 kan je bedienen via een aantal mogelijkheden waaronder via de meegeleverde standaard afstandsbediening. Naast een USB toetsenbord kun je de Minix ook bedienen via een smartphone of tablet, hierdoor kan je het touchscreen gebruiken als fysiek toetsenbord voor de Minix Neo X7. Naast de standaard afstandsbieding hebben wij ook de Mini Neo A2 remote control, een draadloze Air mouse welke beschikt over een aantal mogelijkheden waaronder een volledig toetsenbord en gyroscope. Hierdoor kan je de remote ook gebruiken als gaming device. De Minix Neo A2 beschikt ook over een interne microfoon aansluiting en speaker, voor Skype is dit ideaal aangezien je via de remote het geluid kan ontvangen en verzenden.

De Neo A2 zorgt voor een zeer gemakkelijke besturing in vergelijking met de standaard aanwezige remote control. Vooral het volledige toetsenbord is erg prettig, wel is het jammer dat de A2 niet beschikt over een touchpad module, waardoor je sneller kunt navigeren tussen verschillende applicatie’s en instellingen.

DSC_0129

DSC_0134

 

Inhoudsopgave:

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Minix Neo X7:

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Gebruiksgemak
Design
Software
Prijs
Vorig artikelGoogle Street View door Grand Canyon
Volgend artikelDDoS aanval legt websites NAVO plat
review-minix-neo-x7-16gbDe Neo X7 is een prima Android device met verschillende software functionaliteiten en uitgebreide mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in