EU staat gebruik smartphone en tablets in vliegtuig toe

Europese luchtvaartmaatschappijen mogen hun passagiers toelaten om de smartphones of tablets gedurende de hele vlucht op een normale manier te gebruiken. De bekende vliegtuigmodus mag dus tijdens een vlucht uitblijven.

Airplane mode

 

Vanaf deze week mogen Europese luchtvaartmaatschappijen hun passagiers toelaten om elektronische toestellen zoals smartphones, tablets de hele vlucht om de normale manier te gebruiken. Het is dus niet langer verplicht om het toestel in de vliegmodus te zetten, zo heeft het Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart EASA meegedeeld. Het agentschap benadrukt wel dat het aan de luchtvaartmaatschappij zelf is of ze beslissen of ze het gebruik in een toestel wel of niet toelaten.

De maatschappijen moeten daarvoor eerst een interne procedure uitvoeren om er zeker van te zijn dat de signalen op geen enkele manier het vliegtuig beïnvloeden. HEt kan nog wel even duren voordat je bij de Europese luchtvaartmaatschappijen daadwerkelijk aan de slag kan met je smartphone of tablet in het toestel. De EASA zegt dat vliegtuigmaatschappijen eerst nog een keer goed moeten checken of elektronische apparaten geen invloed hebben op de veiligheid

Vorig artikelStoring internetbankieren ING misbruikt voor phishingaanval
Volgend artikelNokia brengt Here navigatie naar iOS en Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in