iPhone 6S: Vergelijking met de iPhone 6

De iPhone 6S is de nieuwste smartphone van Apple, de iPhone 6S verscheen in september en is inmiddels alweer enkele maanden te koop in de Nederlandse winkels en de Apple Store. 

iPhone-6S

Maar hoe doet de iPhone 6S het in vergelijking met de iPhone 6? Qua design zijn er nauwelijks verschillen zichtbaar in het design, maar vooral intern is er veel aangepast, denk hierbij aan de nieuwe 3D touch techniek welke alleen aanwezig zijn bij de iPhone 6S en iPhone 6S Plus smartphone.

Zoals bij elk nieuw model komt Apple ook met een nieuwe S variant, zoals elk jaar zijn er qua uiterlijk weinig verschillen, maar intern is er een behoorlijke upgrade zichtbaar op de iPhone. Er zijn een aantal grote verbeteringen toegevoegd, welke voornamelijk zijn gericht op het scherm, camera en de nieuwe functionaliteiten zoals Live Photos en de 3D Touch Techniek. Tevens is de hardware stevig voorzien van een update, waaronder de processor en de interne RAM capaciteit.

Een van de grootste verbeteringen welke zichtbaar zijn is de kwaliteit van de processor, voor de nieuwe iPhone 6S heeft Apple een Apple A9 processor gebruikt, deze chip is zeker in vergelijking met de Apple A8 sneller en qua technische kwaliteiten verbeterd.

Geekbench:

Geekbench is een interessante benchmark test voor de iPhone, tijdens de test behaalde de iPhone 6S een score van 4400, terwijl de iPhone 6 het moet doen met een score van 2902. Met een score van 4400 komt de smartphone zeer dicht bij de score van de Galaxy S6. Daarmee is de iPhone 6S behoorlijk sneller dan de iPhone 6, en kan je zeker weer een aantal jaar mee.

Design

Qua design zijn er weinig verschillen, het enige verschil is dat de iPhone 6S iets dikker is geworden, dit komt door de nieuwe 3D touch techniek. De iPhone 6S weegt 143g terwijl de iPhone 6 129g weegt. Een ander verschil is dat de iPhone 6S ook een ander soort aluminium gebruikt welke dikker en sterker is, het gaat hierbij om 7000 aluminium.

Scherm:

Qua specificaties zijn de schermen van de iPhone 6 en iPhone 6S Plus vergelijkbaar, de iPhone 6 en iPhone 6S beschikken over een 4,7-inch scherm met een resolutie van 1334×750 pixels. 3D touch is wel een van de nieuwe technieken welke aanwezig zijn bij de iPhone 6S, met de nieuwe techniek is het eenvoudig om snel acties uit te voeren via een klik op het scherm, het nieuwe scherm meet de drukkracht waardoor het mogelijk is om meerdere acties te configureren aan bepaalde drukacties.

Conclusie

De iPhone 6S is een update welke is voorzien van behoorlijk veel verbeteringen, beschik je momenteel over een iPhone 6, dan is het verstandig om nog even te wachten op de iPhone 7. Beschikt je momenteel over een iPhone 5, iPhone 5s of lager? dan is het zeker aangeraden om de smartphone te upgraden naar het nieuwe iPhone 6S exemplaar. De smartphone kan je onder andere bestellen bij Studentmobiel

Vorig artikelKi Plus TV Box: Multimedia voor bij de TV
Volgend artikelSoftware oorzaak van TV Storing KPN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in