iPhone SE: Goedkopere iPhone met high-end specificaties

Apple heeft zojuist de langverwachte iPhone SE eindelijk aangekondigd, het kleinere toestel moet de iPhone 5S vervangen en is met zijn 4-inch scherm handzamer in vergelijking met de huidige iPhone 6S exemplaren. 

iPhone-SE

Qua design heeft de smartphone veel weg van de iPhone 5S, intern zijn er veel nieuwe technologieën te vinden. De processor is een 64-bit Apple A9 met een M9 Motion coprocessor, hierdoor is de nieuwe iPhone SE net zo krachtig als de nieuwe iPhone 6S. Ondersteuning voor 3D touch ontbreekt wel om de prijs daarmee zo laag mogelijk te houden.

iPhone SE specificaties

Apple heeft gekozen voor een 12-megapixelcamera met Live Photos. De camera van de iPhone SE is verwerkt in het design, en heeft hierdoor geen uitpuilende sensor. Met de iPhone SE wil Apple klanten die tot nu toe een iPhone 5s of ouder hebben overhalen een nieuw toestel te kopen, op dit moment is er nog altijd veel vraag naar een iPhone met een diagonaal van 4-inch.

iPhone-SE-color

Beschikbaarheid

De iPhone SE kost in de Verenigde Staten 399 dollar voor de 16GB-versie en 499 dollar voor de 64GB-variant. Naar verwachting wordt de iPhone in Nederland verkocht voor een bedrag rond de 430 en 530 euro. Op 31 maart zal de iPhone verkocht worden in enkele landen welke bij de eerste verkoop horen zoals Duitsland en Frankrijk. Later dit voorjaar komt de iPhone SE ook naar de Benelux.

Vorig artikelApple onthult nieuwe 9,7-inch iPad Pro
Volgend artikeliOS 9.3 beschikbaar als download voor iPhone en iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in