Apple niet langer “Bestand tegen pc-virussen”

Apple heeft onlangs moeten toegeven dat Mac computers niet langer volledig bestand zijn tegen virussen. Het technologie bedrijf veranderde zijn teksten op de website van “bestand tegen pc-virussen”naar “gebouwd voor veiligheid”.

Apple staat al jaren bekend als het meest veilige bestuurssysteem. Doordat Apple zowel de hardware als ook het besturingssysteem maakt, en deze naadloos op elkaar laat aansluiten, bleef Apple tot voorkort gevrijwaard van virussen zoals bij veel Windows-computers  het geval was. Het bedrijf was hier trots op en in veel reclame uitingen en op de website werd dit geaccentueerd.

In april dit jaar is het hackers toch eindelijk gelukt om 600.000 Apple computers te besmetten met het Flashback virus.  Door een lek in Java kon het virus zich zonder enige gebruiksinteractie op de Macs installeren. Het virus toonde aan dat het mogelijk is om ook Apple computers te besmetten met een virus.

Als gevolg hiervan heeft Apple op zijn website de teksten veranderd. In het gedeelte van de site waar Apple de voordelen van een Mac besturingssysteem beschrijft stond voorheen “bestand tegen pc-virussen”. Deze week is dit veranderd naar “gebouwd voor veiligheid”, een teken dat Apple zelf ook door heeft dat het systeem niet meer 100% bestand is tegen pc-virussen.

Dit zou kunnen betekenen dat Apple computers in de toekomst vaker slachtoffer worden van virus aanvallen en dat Apple, net als Microsoft, aan de slag moet gaan met regelmatige updates, security patches en ga zo maar door. Concurrent Microsoft is hier al jaren mee bezig en heeft een geavanceerd systeem ontwikkeld waarmee zij code kunnen controleren en security audits van software op regelmatige basis uitvoeren. Inmiddels bestaat er met als bij Windows ook een virusscanner voor  de mac die de Mac computers een constant geüpdate beveiliging tegen internetdreigingen biedt.

Vorig artikelgratis vergroting opslag voor betaalde dropbox accounts
Volgend artikelFacebook Storing 11 juli slecht bereikbaar of offline voor sommige gebruikers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in