Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de iPhone 4s en iPhone 5?

Gister heeft Apple eindelijk de nieuwe iPhone 5 aangekondigd. Op het eerste oog ziet deze nieuwe iPhone er mooi uit. Maar wat is nu eigenlijk het verschil in vergelijking met de nog steeds populaire iPhone 4S. Deze iPhone 4s is de update van de vorige iPhone 4. In onderstaande bericht zullen wij beschrijven wat er precies vernieuwd is in vergelijk met de vorige iPhone’s:

Het eerste wat er is veranderd aan de nieuwe iPhone 5 is het design, de iPhone 5 is nog steeds voorzien van aluminium en glas. De iPhone 5 heeft ook een groter 4″ scherm met een 640 x 1136 resolutie. De iPhone 4S is voorzien van  een 3,5″ scherm met een 640 x 960 resolutie, dit is dus een flinke verbetering.

Ook is de nieuwe iPhone 5 een flink stuk dunner, Dit komt doordat Apple een nieuwe in-cell technologie heeft gebruikt, een smallere dockconnector en natuurlijk de nieuwe en kleinere nano-sim. De iPhone 5 is 18% dunner dan de iPhone 4S. De afmetingen van de iPhone’s zijn:

  • iPhone 4S 9,3mm
  • iPhone 5 7,6mm

Ook het gewicht is een flink stuk minder. De iPhone 5 weegt namelijk 112 gram. Bij de iPhone 4S was dit nog 140gram. Ook aan de buitenkant zijn er een aantal nieuwe veranderingen waaronder de nieuwe en kleinere 8-pins lighting dockconnector. Deze dock connector is 80 procent kleiner dan de oude dockconnector. In onderstaande afbeelding kan je erg duidelijk de nieuwe dock connector bekijken:

Een van de grootste verandering is natuurlijk de binnenkant van de iPhone 5. Een van dé meest interessante veranderingen is toch wel de nieuwe Apple A6-processor. Dit is de nieuwe processor welke twee keer zo snel is als de Apple A5 processor welke onder andere gebruikt is voor de iPhone 4S en iPad 2.

De batterij van de iPhone 5 is iets beter dan die van de iPhone 4S. Met de nieuwe iPhone 5 kan je bijvoorbeeld langer op internet en natuurlijk langer bellen. In vergelijking met de vorige iPhone 4S heeft de iPhone 5 een 25 uur langere stand-by stand.

iPhone 5 introductie video:

De nieuwe iPhone 5 heeft ook ondersteuning voor 4G LTE. Alleen heb je hier in Nederland niet veel aan aangezien dit door de Nederlandse providers nog niet zal worden ondersteunt. In de toekomst zal dit zeker komen. 4G LTE is de nieuwe opvolger van 3G, het grote voordeel is dat het 4G LTE netwerk vele malen sneller is in downloaden en internetten.

Camera:

Ook zijn er een aantal nieuwe veranderingen in de camera. Deze is 25 procent kleiner gemaakt en bevat net zoals de iPhone 4S  8-megapixel. De kwaliteit van foto’s zijn wel sterk verbeterd dit komt doordat er een nieuwe techniek is gebruikt waardoor de kwaliteit van de foto’s veel beter is geworden.

Verschil in details:

 

Bestellen:

iPhone 5 16GBInternetBelminuten/SMSToestelprijsTotaal prijs 2jaarBekijken
T-mobileOnbeperkt internet Onbeperkt sms 75 belminuten329,951116,50 inclusief toestel
Hi500MB150 belminuten/ smsToestellease1062,00 met toestellease
Telfort500MB150 belminuten/ smsToestellease1200,00 met toestellease
KPN1000MB100 belminuten/ smsToestellease1446,00 met toestellease

 

Vorig artikelAndroid 4.1 voor Samsung Galaxy SIII eind oktober beschikbaar
Volgend artikeliPhone 5 vanaf 21 september te bestellen in Nederland

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in