Werkt de Amerikaanse iPhone 5 ook in Europa/ Nederland?

De iPhone 5 is vorige week aangekondigd door Apple. Al snel werd duidelijk dat Apple niet één maar drie verschillende modellen op de markt brengt. Maar welke versie’s werken  nu in Europa/Nederland. De iphone 5 zal vanaf 21 september vekrijgbaar zijn in enkele landen waaronder Duitsland, China en Amerika. Maar werkt het 4G netwerk ook in Nederland?

Model: A1428

De iPhone 5 met modelnummer A1428 zal alleen verkocht worden in Noord Amerika. Het toestel werkt alleen op Amerikaanse en Canadese frequentie’s. Dit zijn verschillende frequentie’s welke bijvoorbeeld in de Benelux worden gebruiker. Hierdoor zal deze iPhone 5 niet werken op het Nederlandse 4G netwerk. Ook in België zal deze iPhone onbruikbaar zijn op een 4G netwerk.

Wel kan je het 2G- (Edge en GPRS) en 3G gebruiken omdat deze universeel zijn. Met een Amerikaanse iPhone 5 kan je dus prima surfen op het 3G netwerk van de benelux.

Model: A1429 (CDMA)

Dit model zal alleen gebruikt worden op CDMA-Netwerken waaronder Sprint en Verizon. Dit model is alleen bruikbaar in de VS en Japan. Dit zijn ook de enige twee landen met dit type netwerk. De iPhone 5 met het modelnummer:  A1429 zal dus niet werken in Europa. Koop deze iPhone 5 dus niet werken zal het toch niet. 

Model: A1429 (GSM)

Het derde iPhone 5 model is dezelfde variant als het A1429 model. Maar dit model werkt wel met een simkaart en gewoon te gebruiken op het Europese GSM Netwerk. Dit model kan ook gebruik maken van Europese 4G frequentis. Als je op reis gaat naar de VS of Canada kan je alleen gebruik maken van een 2G of 3G netwerk.

Dus ga je naar Amerika of een ander land waar de iPhone 5 al vanaf 21 september vekrijgbaar is? en wil je deze graag kopen ga dan voor het laatste model: A1429, dit is een wereldwijd model en is overal ter wereld bruikbaar. Alleen in de VS en Canada kan je geen gebruik maken van een 4G netwerk.

De overige 2 modellen zijn in Europa helaas niet vekrijgbaar, wel via internet bijvoorbeeld op eBay. Onze conclusie ga je naar amerika en wil je graag een iPhone 5 mee nemen kies dan voor het A1429 model.

Bron: zdnet

Vorig artikelMSI Z77A-G43 moederbord review
Volgend artikeliPhone 5 kopen in Duitsland, Engeland, Frankrijk of Amerika

1 REACTIE

  1. Maar kan ik nou ook gewoon met de A1428 versie bellen in Nederland? Of kan ik alleen gebruik maken van het 3G netwerk? Ik wil namelijk een simlockvrije iphone 5 kopen in de vs met een simonly abbo van tmobile…
    Is dat gewoon mogelijk?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in