Tim Cook: Excuses voor iOS6 kaarten app

De topman van Apple: Tim Cook heeft in een open brief excuses aangeboden voor de problemen welke aanwezig zijn in de nieuwe kaarten app van Apple. In iOS 6 maakt Apple niet meer gebruik van Google Maps, maar van een eigen applicatie. Tot nu toe is er erg veel commentaar op deze app, Tim Cook adviseert gebruikers voorlopig alternatieve software te gebruiken.

In de brief geeft Cook toe dat Apple’s kaarten van onvoldoende kwaliteit zijn, hij laat wel weten dat ze momenteel hard bezig zijn om de app te vernieuwen. De CEO laat weten dat je tijdelijk beter gebruik kan maken van anderen kaarten applicatie’s waaronder:

  • Bing
  • Google Maps
  • Waze
  • MapQuest

De standaard kaarten app van Google welke altijd aanwezig was bij eerdere iPhone’s is vervangen door een door Apple zelf ontwikkelde variant. Op dit moment zijn er al behoorlijk veel klachten over veel fouten in de applicatie, zo zijn er problemen met slechte namen en plaatsen welke op een hele andere geplaats zijn, ook binnen Nederland zijn heel wat fouten te vinden. Ook ontbreekt de Google Street View functie.

In onderstaande afbeelding kan je onder andere duidelijk het verschil zien tussen Google Maps en de Apple App. Het Science Park is geen park maar een bedrijventerrein, zoals Google Maps (links) laat zien. Bij Apple is dit een bedrijventerrein. En zo zijn er nog veel meer problemen met de nieuwe kaarten app.

Bron: Tweakers

 

 

Vorig artikelAndroid Telefoon beveiligen tegen reset-lek met G Data
Volgend artikelHTC One X+ binnenkort vekrijgbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in