Illegaal dowloaden steeds gevaarlijker

Volgens het halfjaar rapport van Microsoft is illegaal downloaden steeds gevaarlijker en worden er steeds meer diverse soorten van malware gevonden, meestal zit dit verstopt in de meegeleverde keygens. Uit het rapport dat Microsoft elk half jaar uitgeeft over de trends in de malwarewereld, blijkt dat er in de eerste helft van 2012 een enorme stijging is geweest van malware. Het malware is van het soort Win32/Keygen.

De keygens worden gebruikt om illegale software zonder officiële licentie te activeren. De programma’s activeren een unieke code waarmee het software gebruikt en geactiveerd kan worden. Standaard zijn keygens niet kwaadaardig, maar Microsoft zet de software wel massaal op de zwarte lijst.

Het bedrijf zegt dat het dit doet omdat 3,8 van de 5 miljoen onderzochte keygens gebundeld was met malware. Het downloaden van keygens is volgens Microsoft daarmee hoe dan ook een riskante onderneming. Dit soort virussen en spyware is momenteel flink in opkomst aangezien de Win32/Keygen vijf miljoen keer is waargenomen in een zeer korte tijd, wij raden daarom aan om geen gebruik te maken van de keygen programma’s.

 

Vorig artikelDe nieuwe Logitech Windows 8 producten
Volgend artikeliPhone 5 verkoop bij Vodafone tijdelijk gestopt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in