HTC en Apple schikken definitief alle rechtszaken

Het nieuws is zondag via een persbericht de wereld in gebracht. Deze schikking kwam als een grote verrassing omdat de voorzitter van HTC in augustus nog met de mededeling kwam dat hij niet van plan was om te gaan schikken in de enorme patentenzaak. Tevens is er voor de aankomende 10 jaar een licentie-overeenkomst getroffen, waar beide partijen erg blij mee zeggen te zijn. Details zijn echter niet bekend gemaakt.

Het commentaar van HTC luidt: ”HTC is blij dat de geschillen met Apple zijn opgelost, zodat HTC zich kan focussen op innoveren in plaats van procederen. Ook Tim Cook, bestuursvoorzitter van Apple, is positief: ”We zijn blij dat we een schikking hebben getroffen met HTC. We blijven als een laser gefocust op productinnovatie.”

Volgens Foss Patents is dit de vijftiende licentie-overeenkomst tussen de twee partijen rond Android. Voor fabrikanten was Android erg aantrekkelijk, omdat Google het gratis levert. Maar na deze schikking zullen fabrikanten extra kosten gaan betalen voor het populaire besturingssysteem, om het te kunnen installeren op mobiele telefoons.

De serie rechtszaken begon in 2010, toen Apple een zaak tegen HTC aanspande wegens inbreuk op twintig aan IOS gerelateerde patenten. Sindsdien spanden beide bedrijven meerdere rechtszaken tegen elkaar aan over verschillende patenten.

 

Vorig artikelReview: Bowers & Wilkins P3
Volgend artikelBlackberry 10 wordt onthuld op 30 januari

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in