Blackberry 10 wordt onthuld op 30 januari

Research In Motion (RIM) lanceert 30 januari zijn nieuwe platform genaamd Blackberry 10. Daarnaast worden de eerste twee Blackberry 10 smartphones bekendgemaakt. Het is nog niet bekend of de toestellen al meteen verkocht gaan worden. RIM heeft altijd gezegd 2013 te willen beginnen met nieuwe Blackberry’s. Blackberry 10 is een nieuwe versie van het besturingssysteem voor de Blackberry.

Verlies:

Het is voor RIM te hopen dat het aanslaat, want de afgelopen kwartalen is er fors verlies geboekt. Blackberry kon de keiharde concurrentie met onder meer Samsung en Apple simpelweg niet aan. De toestellen zijn qua specificaties stukken minder dan bijvoorbeeld de Galaxy-serie van Samsung en consumenten hebben Blackberry de rug toegekeerd. De nieuwe generatie vind een touchscreen handiger dan het bekende Blackberry toetsenbord en RIM voelt dat in de portemonnee. Met een nieuw besturingssysteem en een reeks toestellen hoopt Blackberry de weg naar boven terug te vinden.

Toetsenbord:

Volgens RIM bevat Blackberry 10 een ‘grote catalogus met belangrijke applicaties’. Daarnaast is het platform goedgekeurd voor gebruik door de Amerikaanse overheid. De nieuwe toestellen behouden hun o zo bekende toetsenbord, al komt er waarschijnlijk ook een zonder.

 

Vorig artikelHTC en Apple schikken definitief alle rechtszaken
Volgend artikel“iPhone 5S komt al binnenkort samen met een iTV en nieuwe iPad”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in