Uitrol Android 4.2 voor Galaxy Nexus gestart

Vanaf vandaag wordt wereldwijd Android 4.2 Jelly Bean uitgerold naar verschillende toestellen, waaronder de Galaxy Nexus. Het toestel is de voorloper van de Nexus 4, die vanaf vandaag verkrijgbaar is in een klein aantal landen. Net als de Nexus 7 ontvangt de Galaxy Nexus de update rechtstreeks van Google. De Nexus, inmiddels al weer een jaar op de markt, blijft goed verkopen, onder andere omdat nieuwe updates als eerste naar de Nexus serie worden uitgerold.

Informatie over 4.2 Jelly Bean:

Het ‘nieuwe’ besturingssysteem Android 4.2, heet net als zijn voorganger Jelly Bean. Het is geen echt nieuw besturingssysteem, er zijn alleen wat aanpassingen verricht ten opzichte van Android 4.1. Nieuw in Android 4.2 is bijvoorbeeld de mogelijkheid om 360 graden panorama-foto’s te maken.

Downloaden?

Het besturingssysteem wordt Over The Air (OTA) uitgerold, dus je ontvangt hem rechtstreeks op je toestel. Het wordt over het algemeen aangeraden deze update via Wifi te downloaden. De update wordt vanaf vandaag uitgerold in een beperkt aantal landen, wanneer het naar Nederland komt is nog niet bekend. Vandaag worden als eerst de zogenoemde ‘Takju-toestellen’ voorzien van Android 4.2 Jelly Bean. Dit zijn de Galaxy Nexus toestellen die via de Google Play Store gekocht zijn. In Nederland is dit helaas nog niet mogelijk. Wanneer je toestel geroot is kun je de update flashen via de recovery, te downloaden op XDA Developers.

Wanneer er nieuwe informatie over Android 4.2 Jelly Bean beschikbaar is, melden wij dat zo spoedig mogelijk.

Vorig artikelAcer komt met C7 Chromebook voor 199 dollar
Volgend artikelMegaupload begin volgend jaar naar mega.co.nz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in