Jailbreak iOS 6.0.1 op iPhone en iPod touch met Sn0wbreeze 2.9.7

iOS 6.1 is de laatste iOS versie welke beschikbaar is voor de nieuwe iDevices. iOS 6.0.1 bevat een aantal bug fixes en kleine verbeteringen voor iOS 6. Helaas ontbreek er nog een stabiele jailbreak voor iOS 6.0.1.

Sn0wbreeze is eindelijk bijgewerkt met ondersteuning voor iOS 6.0.1. Met Sn0wbreeze 2.9.7 kan je een aantal Apple apparaten jailbreaken welke zijn voorzien van een A5 chipset. De nieuwe Sn0wbreeze tool werkt onder andere op de iPhone 4GS, iPhone 5 en iPod Touch 4G.

Bekijk hier ons overzicht van alle apparaten welke gejailbreakt kunnen worden met iOS 6.0.1 

[box type=”error”]Let op: Deze jailbreak is een tethered jailbreak, dit houdt in dat als de iPhone uitgaat deze niet meer zonder computer kan opstarten. bij elke reboot van je iPhone zal je dus je jailbreak kwijt zijn, tenzij de iPhone wordt opgestart met behulp van de computer en de gekozen jailbreakmethode. Je zult dus bij het rebooten van je iPhone deze aan een computer moeten hangen en vervolgens opnieuw jailbreaken.[/box]

Ondersteunde apparaten:

  • iPhone 3GS,
  • iPhone 4 
  • iPod Touch 4G
Wat hebben we nodig:

Stap 1: Connect het apparaat door middel van een USB kabel aan de computer

Stap 2: Open de gedownloade applicatie sn0wbreeze

Stap 3: Klik op de blauwe pijl rechtsonderin en selecteer de optie “browse for an iPSW”. Selecteer nu de eerder gedownloade iPSW file vanaf je computer.

Stap 4: Klik nu op de Simple Mode button. Nadat je een keus heb gemaakt klik je weer op de blauwe pijl. Wij raden aan op de “simple mode” te gebruiken aangezien je met deze functie heel makkelijk je iPhone kan jailbreaken.

Stap 5: Nu zal het programma de nieuwe custom IPSW file aanmaken en opslaan op je computer. Dit bestand heb je later nodig bewaar de custom IPSW file dus goed.

Stap 6: Nu gaan we de custom IPSW file terugzetten op de computer, eerst zetten we het apparaat in de DFU modus. Sn0wbreeze laat een handleiding zien hoe je een device in DFU mode kan zetten. Nadat het apparaat in DFU mode is mag je het programma afsluiten.

Stap 7: Nu selecteer je het apparaat in iTunes aan de rechterkant en klik je op de restore button in Itunes. Dit doe je doormiddel van de Shift key. Houdt de Shift key ingedrukt tijdens het klikken op de Restore Button in iTunes. Nu krijg je een scherm te zien waarmee je een IPSW kan aanvinken, selecteer hier je custom IPSW file welke eerder is aangemaakt op je computer.

Stap 8: Omdat dit een tethered jailbreak is zal er een map met de naam iBooty aangemaakt worden op het bureaublad. Open het programma en selecteer het apparaat welke je in tethered mode wil zetten. Volg de handleiding van iBooty en je apparaat is gejailbreakt.

Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade aan het apparaat. Een jailbreak is volledig op eigen risico.

Meer info: absinthejailbreak.com 

 

Vorig artikeliOS hacker Planetbeing toont jailbreak op iPhone 5
Volgend artikelJailbreak iOS 6.0.1 op iPhone 3GS met Sn0wbreeze 2.9.7

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in