Teufel introduceert de nieuwe Ultima 40 mk2

We schreven al eerder over Teufel op deze website. Onlangs heeft Teufel haar vloerstaande Teufel Ultima 40 een opknapbeurt gegeven. De Ultima 40 waren in 2011 de best verkochte vloerstaande zuilspeakers bij onze oosterburen. De opknapbeurt heeft voor een aanzienlijke verbetering in kwaliteit gezorgd. Dit heeft niet geleid tot een mindere prijs/kwaliteit verhouding. Je krijgt dus nog steeds erg veer speaker voor je geld.

Teufel is voortgekomen uit een Berlijnse audio-zelfbouwwinkel. Je kon in de winkel alle artikelen loskopen om vervolgens zelf je speaker te bouwen uit zelfgekozen onderdelen. Aan het einde van de jaren tachtig verloren de zelfbouw speakers in populariteit. Dit zorgde ervoor dat Teufel vanaf 1990 haar ervaring in de zelfbouw benutten en kant-en-klare speakers begon te produceren. Door deze ervaring is Teufel in staat om speakers te bouwen die dicht bij de wensen van de eindgebruiker staan. Zo produceert het merk op dit moment veel meer dan speakers, waaronder een speciale lijn gericht op home theater.

Terug naar de Ultima 40 Mk2, deze speaker voorziet in een eenvoudige behoefte: een hoogwaardige vloerstaande speaker met vol geluid voor een scherpe prijs van 449,-. Wat zijn dan de veranderingen ten opzichte van het eerdere succesnummer de Teufel Ultima 40?

Doordat Teufel geen gebruik maakt van retailers zijn ze in staat om deze kwaliteit te bieden tegen een zeer scherpe prijs ten opzichte van haar concurrenten. Teufel levert haar producten alleen zelf, dus je besteld de producten direct bij de fabrikant. Alles gebeurd in-house, dus reseach, ontwikkeling, kwaliteitscontrole en magazijn afhandeling. Je kunt Teufel producten dus alleen via de website van het merk zelf bestellen. Het is dus wel een nadeel dat je de speakers niet eerst live kunt beluisteren voordat je deze bestelt. Om hierin tegemoet te komen is het bij Teufel mogelijk om producten 8 weken op proef thuis uit te proberen. Wanneer iets niet bevalt kun je dus gewoon de spullen thuis laten ophalen, no questions asked. Binnenkort zul je op Technieuws.com meer lezen in een uitgebreide review over de speakers van Teufel.

Vorig artikelAndroid 4.1 update voor de HTC One X komt binnen enkele dagen
Volgend artikelWindows 8 kan je gratis activeren doormiddel van Media Center update

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in