Komt er een Samsung Galaxy Note 7?

Na de onverwachts succesvolle Samsung Galaxy Note bracht Samsung afgelopen tijd verschillende Note-toestellen uit. Volgens geruchten wordt er binnenkort een nieuwe Note aan de familie toegevoegd, die waarschijnlijk de naam ‘Note 7’ meekrijgt. De 7 duidt hoogstwaarschijnlijk op het formaat van het scherm, dat 7 inch wordt. De Note 7 is nog niet officieel bekendgemaakt, dus niets is zeker. Maar gezien het feit dat de Note serie goed verkoopt is het niet vreemd gedacht dat er nog een nieuwere Note op de markt wordt gebracht. We hebben nu 2 Note telefoons, met schermformaten van 5,3 en 5,5 inch, en een Note tablet met een schermformaat van 10.1 inch. Een tablet van 7 inch zou hier prima aan toegevoegd kunnen worden. 7 Inch tablets verkopen erg goed, dus een Note 7 op de markt brengen zou wel eens een goede zet kunnen zijn.

De tablet is gespot in de GLBbenchmark, waar hij de naam GT-N5100 draagt. De ‘N’ zou dus kunnen duiden op Note. Het komt vaker voor dat nieuwe apparaten opduiken in een benchmark-test en later in de winkels verschijnen. Veel informatie over Samsung zijn nieuwste product is er nog niet, de informatie die wij hebben zou ook onjuist kunnen zijn. Dat zullen we later zien.

De GT-N5100 draait in ieder geval op Android 4.1.2 Jelly Bean en heeft een schermresolutie van 1280 x 800 pixels. Deze resolutie wordt tegenwoordig vooral gebruikt bij 7 inch tablets. Het is onwaarschijnlijk dat de N5100 een 10 inch tablet gaat worden, die is er namelijk al. (de Galaxy Note 10.1) Daarnaast zijn er 10 inch tablets die een veel hogere resolutie hebben, zoals de iPad 4 en de Nexus 10. Het is dus niet erg logisch dat Samsung nu een 10 inch tablet gaat uitbrengen met een lagere schermresolutie, mensen kiezen dan eerder voor de iPad of Nexus 10. (Of het moeten hele grote Samsung fans zijn die de schermresolutie niet uitmaakt) De kans dat de GT-N5100 een enorme telefoon wordt is ook klein, ten eerste zou hij wel erg groot worden in vergelijking met andere telefoons. De Note II wordt door mensen al als groot ervaren en binnenkort brengt Huawei een 6,1 inch telefoon uit. Maar 7 inch, dat gaan mensen toch echt te groot vinden. Daarnaast zou de schermresolutie ook op de telefoon niet helemaal kloppen. De nieuwe en wat duurdere telefoons krijgen bijna allemaal een Full HD scherm, en dat heeft de N5100 met zijn 1280 x 800 niet. Wij denken dus dat het een 7 inch tablet gaat worden, die moet gaan concurreren met bijvoorbeeld de Nexus 7.

De nieuwe tablet heeft een 1,6 Ghz Exynos 4412-chipset in zich, die ook gebruikt wordt in de Note II. Voor een 7 inch model is een 1,6 quadcore processor een goede keus. Informatie over een prijs is er nog niet, maar wanneer het een 7 inch model wordt zal hij toch moeten gaan concurreren met de bestaande tablets, dus zal de prijs niet veel hoger uitvallen dan andere 7 inch tablets. (Of Samsung moet natuurlijk iets heel bijzonders toevoegen, waardoor de prijs en betalingsbereidheid stijgt)

Het is mogelijk dat de GT-N5100 al aankomende maand tijdens het CES in Las Vegas wordt aangekondigd. En anders hebben we het MWC (Mobile World Congress) in Barcelona nog, ook daar zullen vele nieuwe producten aangekondigd worden! Wij houden jullie op de hoogte.

Vorig artikelTechnieuws.com wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig 2013
Volgend artikelBlackberry Z10 + algemene informatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in