RIM brengt dit jaar 6 BlackBerry 10 telefoons uit

Eind januari onthult RIM dan eindelijk het langverwachte BlackBerry 10, samen met twee nieuwe telefoons. Maar veel informatie over het besturingssysteem en de telefoons is al uitgelekt. Vandaag zijn er meer aanwijzingen gekomen dat er behalve de twee toestellen die op 30 januari worden gepresenteerd er nog vier toestellen aankomen dit jaar.

Twee BlackBerry 10 telefoons zijn al uitgelekt, over de andere vier weten we nog bijna niets. Nog even over de twee toestellen die eind deze maand aangekondigd gaan worden; één van de toestellen heeft het bekende qwerty-toetsenbord, de ander is een touchscreen toestel. RIM heeft nog geen deals met grote providers gesloten, wat zij positief noemen. De telefoons komen dus overal simlockvrij te koop.

RIM is van plan later dit jaar nog vier toestellen uit te brengen, welke de hele prijzenmarkt gaan beslaan. Goedkoop, middel, duur; BlackBerry brengt voor ieders budget een telefoon uit, aldus een hoge functionaris van RIM op de CES.

RIM heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan het nieuwe BlackBerry 10 en nieuwe telefoons. Het bedrijf ziet deze dingen als de redding, ze moeten BlackBerry weer uit het slop trekken. Het bedrijf verkeert al een tijd in zwaar weer, consumenten laten BlackBerry in de steek en nemen een telefoon die draait op bijvoorbeeld Android of iOS. De verkoopcijfers gingen hard naar beneden en de beurskoers daalde net zo hard. Maar RIM heeft nog wel 79 miljoen abonnees op de speciale onlinediensten van het bedrijf. De woordvoerder zei tegen Fierce Wireless dat BlackBerry 10 en de nieuwe telefoons ervoor gaan zorgen dat BlackBerry misschien wel weer op de derde plaats komt te staan wat betreft mobiele besturingssystemen.

BlackBerry 10 zal beschikbaar komen met ruim 70.000 apps. Negentig procent van de zeshonderd populairste apps op andere platforms (Windows Phone, Android, iOS) zou ook beschikbaar zijn voor BlackBerry 10, aldus de woordvoerder.

Wat denken jullie, gaat BlackBerry 10 het redden op de markt? Of kiezen jullie liever een toestel dat draait op bijvoorbeeld Android of iOS? En die nieuwe toestellen, denken jullie dat die het gaan winnen van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy SIV en de iPhone 5S? Laat hieronder een reactie achter!

Vorig artikelSamsung Galaxy S II Plus gepresenteerd
Volgend artikelLEGO robots besturen via Android en iOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in