Samsung Galaxy S II Plus gepresenteerd

De Samsung Galaxy S II is al ruim anderhalf jaar oud, maar verkoopt nog steeds erg goed. Waarschijnlijk is dit de reden geweest dat Samsung zijn opvolger heeft gepresenteerd, genaamd de Samsung Galaxy S II Plus. Verschillen zijn er nauwelijks, zo hebben beide toestellen een 4,3 inch Super Amoled Plus-scherm met Rgb-indeling. Wat apart is aan de S II Plus is dat hij ook dezelfde schermresolutie heeft als de S II, 800×480 pixels. Wanneer je deze resolutie vergelijkt met andere, recent uitgebrachte telefoons is dit erg laag.

De S II Plus draait op Android 4.1.2 en heeft dus veel overeenkomsten met onder andere de Note II, zoals Nature UX en Pop-up Play, waarmee je video’s kunt afspelen. Daarnaast heeft de S II Plus een andere processor dan de S II. Samsung heeft nog niet bekend gemaakt welke processor, al weten we bijna zeker dat het een wat goedkopere dual-core processor wordt. Daarnaast krijgt de S II Plus een intern geheugen van 8 GB, waar de S II 16 GB had. Het werkgeheugen blijft waarschijnlijk wel 1 GB.

Bovendien ziet de telefoon er identiek uit als de S II, en draagt hij bijna hetzelfde typenummer. De S II heet officieel de GT-i9100, en de S II Plus heet de GT-i9105. Maar waarom brengt Samsung een S II Plus uit op een paar punten na hetzelfde is als de S II? Waarschijnlijk wordt deze wat goedkoper dan de S II, en moet hij gaan concurreren met andere mid-range smartphones.

Waar en wanneer de S II Plus uitkomt is nog onduidelijk, en een adviesprijs is ook nog niet bekend gemaakt.

 

Vorig artikel‘Nieuwe iPhone 5S komt in mei met meerdere kleuren en formaten ‘
Volgend artikelRIM brengt dit jaar 6 BlackBerry 10 telefoons uit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in