LEGO robots besturen via Android en iOS

Je kunt al meerdere producten besturen door middel van een mobiele applicatie, en daar gaat LEGO met zijn Mindstorms nu ook aan meedoen. De nieuwe generatie LEGO Mindstorms (EV3) komt in de tweede helft van dit jaar op de internationale markt. Nieuw aan deze LEGO robots is dat je ze kunt besturen via je smartphone of tablet. Vooralsnog komt er een applicatie uit voor Android en iOS, of andere besturingssystemen zoals Windows Phone gaan volgen is nog niet bekend.

LEGO Mindstorms zijn geavanceerde, technische robots die je eerder al via de computer kon instellen. Zo was er bijvoorbeeld de mogelijkheid om ze te laten lopen, of dingen laten oppakken. Nu kun je dus ook via je smartphone of tablet je LEGO robot besturen, door middel van een applicatie.

In de Mindstorm robot zit een kleine, programmeerbare computer met een ARM9-processor die op Linux draait. Hij heeft 16 MB Flashgeheugen, 64 MB werkgeheugen en een infraroodcamera. Daarnaast beschikken de robots over een SD-slot en een USB-poort.

Het nieuws is bekend gemaakt tijdens de CES, die nog tot en met aanstaande vrijdag duurt. Hoe duur de Mindstorms worden is nog niet bekend gemaakt.

Vorig artikelRIM brengt dit jaar 6 BlackBerry 10 telefoons uit
Volgend artikelSamsung Galaxy S III mini in 4 nieuwe kleuren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in