Beveilingsproblemen bij Linksys routers

Cisco heeft de problemen van de Linksys routers nog steeds niet opgelost, enkele maanden geleden hebben diverse onderzoekers van Defenscode een lek ontdekt in de populaire Linksys routers. De onderzoekers hebben Linksys geïnformeerd over de ernstige problemen maar momenteel zijn de problemen nog steeds aanwezig bij een aantal Linksys routers.

Het bedrijf heeft het voor elkaar gekregen om zonder autorisatie root toegang te krijgen tot de Linksys routers, de ontwikkelaars hebben ook een exploit ontwikkeld, momenteel is er nog weinig informatie beschikbaar over de exploit. Door het bedrijf is wel een YouTube video geplaats waarin de problemen zichtbaar zijn.

In de video wordt een demonstratie gegeven met de WRT54GL-router, de problemen liggen niet aan het apparaat maar aan de firmware welke aanwezig is op de Linksys routers. Cisco heeft zelf aangegeven dat er op dit moment 70 miljoen Linksys routers zijn verkocht, hoeveel daarvan beschikken over firmware die gevoelig is voor deze lek is onduidelijk.

Bij de meest recente versie van Cisco zijn de problemen nog steeds aanwezig. Het bedrijf heeft wel laten weten dat ze volgende week een patch zullen uitbrengen waarmee de problemen verholpen zullen worden.

Vorig artikelElke week 1 miljoen Windows Phones over de toonbank
Volgend artikelReview: Apple iPhone 5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in