Amazon maakt de iPad 4 belachelijk in reclamespotje

Nadat Amazon al eerder de iPad Mini belachelijk maakte is nu ook de iPad 4 aan de beurt. In een reclamespotje die het bedrijf vrijdag online zette steekt Amazon de draak met het prijsverschil tussen de iPad 4 en de Kindle Fire HD 8.9.

Beide tablets hebben volgens Amazon ‘een adembenemend HD-scherm’. Toch is er een groot (prijs)verschil.  “Jij kunt het verschil misschien niet eens zien, maar je portemonnee wel”, aldus de voice-over. Dat klopt, de Kindle Fire HD 8.9 is met zijn 299 dollar een stuk goedkoper dan de iPad 4, die 499 dollar kost.

Het klopt dat beide tablets een zeer scherp HD-scherm hebben, maar Amazon speelt het spelletje een beetje vals. Zo is de Kindle Fire met zijn beeldscherm van 8,9 inch een stuk kleiner dan de iPad 4, deze heeft een 9,7 inch beeldscherm. Ondanks het verschil in grootte heeft de iPad meer pixels per inch. Waar de Kindle Fire het moet doen met 254 ppi (pixels per inch), heeft de iPad 4 264 pixels per inch. Geen wereldschokkend verschil, maar als je bedenkt dat de iPad een stuk groter is dan is dat best een goede prestatie. Daar betaal je als consument wel tweehonderd dollar meer voor; het is maar wat je wilt.

Wil je het filmpje zien? Klik dan op onderstaande link (Zie.nl); http://www.zie.nl/video/ingezonden/Amazon-steekt-draak-met-iPad/m1nz919fn2rz

Bron: Nu.nl & Zie.nl

Vorig artikelSamsung lanceert nieuwe mp3-speler in Zuid-Korea
Volgend artikelGrote reorganisatie bij Fujitsu; 5.000 werknemers ontslagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in