Maar liefst 8 Samsung apparaten in de ‘Android top 10’

Marktonderzoeksbureau Localystics heeft alle Android apparaten in een grafiek gezet en de resultaten zijn bekend. In de top 10 van best verkochte Android apparaten vinden we maar liefst acht Samsung producten. Natuurlijk was al bekend dat Samsung een enorm grote speler was en de Galaxy-lijn verkocht als een trein, maar dat het zó overweldigend was; dat hadden ze zelfs bij Samsung niet kunnen dromen.

In de grafiek zie je dat Samsung de markt domineert, in de top tien zijn zeven toestellen te vinden, de top 6 bestaat zelfs geheel uit Samsung Galaxy telefoons. Totaal neemt de Galaxy-serie van Samsung zo’n dikke 17 procent van de ‘Android markt’ in beslag.

Op plaats nummer zeven vinden we de Kindle Fire tablet van Amazon, goed voor 1,7 procent marktaandeel. Op plaats nummer negen vinden we de Motorola Droid Razr, deze heeft een marktaandeel van 1,3 procent.

Wat mij meteen opviel was dat andere bekende merken niet voorkomen in deze top tien. Missen jullie bijvoorbeeld HTC, Sony en LG niet? Samsung is gewoon overheersend, terwijl bovengenoemde fabrikanten uitstekende telefoons op de markt brengen; denk aan de HTC One-serie en de Sony Xperia-lijn. Dat LG met zijn Optimus-lijn niet voorkomt in deze top tien vind ik niet heel verrassend, ze konden gewoon niet op tegen de concurrentie.

Stel dat er volgend jaar weer zo’n grafiek verschijnt, hoe zou die er dan uitzien? Heeft Samsung dan nog meer macht, of pakt bijvoorbeeld HTC de koppositie? Of wordt het toch Sony? Of bestaat Android volgend jaar niet meer, heeft dan iedereen Tizen, Ubuntu, iOS of is Windows Phone oppermachtig? Wat denken jullie, hoe ziet de grafiek er volgend jaar uit?

Vorig artikelHTC M7 gaat HTC One heten
Volgend artikelUitgelekte persfoto van de HTC One laat nieuwe details zien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in