‘Samsung Galaxy S IV krijgt geen S-pen maar wel een homeknop’

Waar sommige nieuwe smartphones alle knoppen op het touchscreen hebben staan zou het nieuwe topmodel van Samsung, de Galaxy S IV, gewoon beschikken over fysieke knoppen zoals een homeknop. Daarnaast is er nieuws opgedoken dat de S IV géén S-pen meekrijgt, eerdere geruchten spraken juist van wel.

Komen de knoppen ‘of-screen of on-screen’?

Het ‘Koreaanse D Daily’ meldt dat de S IV gewoon een homeknop meekrijgt en ook zullen andere aanraakgevoelige knoppen onder het scherm aan boord zitten. Eerdere geruchten hadden het over knoppen ‘on-screen’. Wat het definitief wordt is nog niet duidelijk, dit zullen nog even moeten afwachten. Ik denk zelf dat de S IV gewoon een ‘ouderwetse’ homeknop krijgt omdat veel mensen hier aan gewend zijn en het makkelijk werkt.

Wel of geen S-pen?

Samsung steekt dan wel veel energie en geld in Wacom, een tekentabletfabrikant, een S-pen zit er voor de S IV waarschijnlijk niet in. Er werd gedacht dat veel nieuwe Samsung smartphones een stylus pen meegeleverd zouden krijgen, maar voorlopig lijkt dit snufje alleen weggelegd voor de Note-lijn. Een S-pen zal waarschijnlijk niet bij de S IV zitten, maar iets anders speciaals zal het apparaat wél meekrijgen. Zo zou de telefoon te besturen zijn door met je vinger boven een bepaalde knop te zweven; je hoeft het scherm niet aan te raken waardoor het vlekvrij blijft. Daarnaast is het ook handig voor mensen met handklachten. Dit snufje is echter niet helemaal nieuw, de Sony Xperia Sola is hier al van voorzien.

Wanneer komt de Samsung Galaxy S IV nou?

Waarschijnlijk zal de telecomgigant de telefoon op 15 maart presenteren waarna hij in april in de winkels moet liggen. De aankondiging gebeurt hoogstwaarschijnlijk tijdens een speciaal Samsung evenement; hier worden wellicht ook andere telefoons, tablets of andere producten onthult. Geruchten hebben het de laatste dagen over een Galaxy S IV Mini en een Galaxy Smart Watch.

Vorig artikelWhatsApp; nieuw thema + download
Volgend artikelApple bezig met oplossing Exchange probleem in iOS 6.1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in