Lenovo lanceert 3 nieuwe tablets

Tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona zal Lenovo drie nieuwe tablets introduceren. Alle drie de tablets draaien op Android 4.1 Jelly Bean en verschijnen in het tweede kwartaal van dit jaar op de internationale markt.

De Lenovo A1000; het 7” instapmodel

De A1000 is de goedkoopste van de drie en heeft (dus) ook de laagste specificaties. De tablet heeft een 7 inch capacitief touchscreen, een dual-core processor geklokt op 1,2Ghz en Dolby Digital Plus Audio. Het interne opslaggeheugen bedraagt 16GB en is uit te breiden middels een Micro SD kaart. Verdere specificaties en een adviesprijs ontbreken nog, deze zullen aankomende week bekend worden gemaakt als de tablets officieel worden gepresenteerd.

De Lenovo A3000; de 7” middenklasser

Deze tablet heeft net als de A1000 een 7” scherm, maar de overige specificaties liggen stukken hoger. Zo beschikt de A3000 over een 1,2Ghz quad-core processor van MediaTek. De schermresolutie bedraagt 1024 x 600 pixels en ook in deze tablet vinden wij een Micro SD kaart-lezer. Intern zit 16GB aan opslaggeheugen en daarnaast beschikt de A3000 ook over onder andere Bluetooth en Wifi. Naast een Wifi-only variant komt er ook een Wifi + 3G versie uit. De Wifi-only versie is met zijn 11 millimeter wat aan de dikkere kant.

De Lenovo S6000; goede 10” tablet met o.a. een quad-core processor

Het meest geavanceerde model uit de serie heeft de beste specificaties, maar zal zeer waarschijnlijk ook het duurst worden. Allereerst het scherm; waar de vorige twee een 7” scherm hadden heeft de S6000 een 10” scherm. Het 10 inch IPS LCD scherm heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels en kan zich hiermee meten met concurrenten als de Samsung Galaxy Note 10.1 en de Tab 2 10.1. Onder de motorkap bevindt zich een 1,2Ghz quad-core processor van MediaTek en ook hier vinden we een Micro SD kaart lezer, 16GB intern geheugen, Bluetooth en Android 4.1 Jelly Bean. Deze tablet beschikt ook over een micro-HDMI poort en komt uit in twee varianten; een Wifi-only en een Wifi + 3G versie. De Wifi-only variant is 8,6 millimeter dik en weegt 560 gram.

Meer informatie volgt..

Zoals eerder gezegd draaien de tablets op Android 4.1 Jelly Bean en komen ze in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar. Lenovo zal aankomende week de tablets officieel onthullen, dan weten wij alle specificaties (werkgeheugen, eventuele camera’s, kleuren) en komen we hopelijk meer te weten over adviesprijzen.

We houden jullie op de hoogte.

Bron: TabletsMagazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here