Nvidia Tegra 4 benchmarks overweldigend: tot 6x sneller dan de Tegra 3!

De Tegra 4 is begin januari al door Nvidia gepresenteerd, maar vandaag tijdens het Mobile World Congress (MWC) waren de eerste benchmarks pas. Deze waren op z’n minst enorm indrukwekkend te noemen; in vergelijking met de Tegra 3 is de 4 tot wel 6x zo snel.

Benchmarks; tot 6x zo snel als de Tegra 3!

De nieuwste Nvidia SoC is getest op apparaten die draaien op Android 4.2. In Geekbench 2 haalde de Tegra 4 SoC een score van maar liefst 4166. Een Nexus 7 met daarin zijn voorganger, de Tegra 3 SoC, haalde 1536 punten. Ook een goede score, maar nu wij de Tegra 4 hebben gezien willen we niets anders meer!

Krachtiger én energiezuiniger

De Nvidia Tegra 4 is ontworpen voor zowel (high-end) tablets als smartphones en vier tot zes keer zo snel als de Tegra 3. De SoC bestat uit een Cortex A15 processor met vier kernen (quadcore-processor) met daarin een 72-core grafische processor, ook wel de GPU genoemd. Het is natuurlijk enorm fijn dat de processor erg snel is, maar als hij een energievreter is heb je ook weinig aan je apparaat. Die is immers snel leeg door de processor. Gelukkig hebben ze bij Nvidia hard gewerkt aan de energiebehoefte van de SoC en dat resulteert in een energiezuinige chip. Zo is de Tegra 4 ruim 25% energiezuiniger dan huidige SoC’s en gebruikt hij nog steeds de zuinige companion core voor de wat eenvoudigere taken als browsen.

Wanneer?

Volgens Nvidia wordt de Tegra 4 vanaf het tweede kwartaal in onder andere Windows RT-tablets, smartphones en andere tablets gebruikt. Daarnaast komt ook de minder krachtigere maar goedkopere variant dit jaar uit, de Tegra 4i. Deze moet vanaf het vierde kwartaal dit jaar in apparaten gebruikt worden. Naast Nvidia brengen ook andere fabrikanten dit jaar nieuwe SoC’s uit; zo komt Samsung met een eigen octacore-chip (acht kernen), de Exynos 5 Octa en is ook LG bezig met een eigen octacore-chip. Daarnaast is Qualcomm bezig met de Snapdragon 800, opvolger van de al razendsnelle Snapdragon 600, welke onder meer gebruikt wordt in de HTC One.

Bron: TabletsMagazine

Vorig artikelSamsung Galaxy S IV wordt op 14 maart gepresenteerd
Volgend artikelAsus presenteert FonePad; 7” tablet waarmee je kunt bellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in