Asus presenteert FonePad; 7” tablet waarmee je kunt bellen

Vandaag, tijdens het Mobile World Congress (MWC) heeft Asus een nieuwe tablet onthuld; de FonePad. Dit is een 7” tablet waarmee je onder andere kunt bellen. Voor 219 euro heb je al de 8GB uitvoering.

Het IPS-scherm van de tablet meet zoals al eerder gezegd 7 inch. De schermresolutie bedraagt 1280×800 pixels en het besturingssysteem Android 4.1 Jelly Bean houdt alles in de lucht. Het werkgeheugen bedraagt 1GB en werkt in combinatie met een Intel Atom Z2420 en een PowerVR SGX540-gpu. De processor is geklokt op 1,2Ghz. Er komen twee uitvoeringen van de FonePad; een 8GB en een 16GB met flashgeheugen. Dit is overigens uit te breiden via een Micro-SD kaartje. De cameraresolutie aan de voorkant bedraagt 1,2 megapixels. Ook aan de achterkant vinden we een camera, deze schiet foto’s met maximaal 3 megapixels.

Voor 219 euro heb je al een 8GB model van de FonePad, welke hiermee stukken goedkoper is dan de Samsung Galaxy Note 8.0. Daarmee kun je ook bellen, maar die is onder andere wel een stuk sneller (1,6Ghz quadcore-processor), groter (8 inch) en heeft een ingebouwde stylus (S-pen).

Naast de FonePad heeft Asus vandaag ook de PadFone gepresenteerd; dit is een 5” smartphone die in een 10” tabletomhulsel geschoven kan worden. Deze is met zijn prijskaartje van 999 euro wel een stuk duurder, maar dan heb je ook meer; de specificaties zijn stukken beter en je hebt de beschikking over een tablet én een smartphone.

 

Vorig artikelNvidia Tegra 4 benchmarks overweldigend: tot 6x sneller dan de Tegra 3!
Volgend artikelNokia 105: Goedkope telefoon voor 15 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in