Wii Mini op 22 maart naar Nederland voor waarschijnlijk 99 euro

Nintendo brengt de Wii Mini op 22 maart naar de Benelux; Belgiƫ, Nederland en Luxemburg. De console werd bij de Canadese release voor 99 dollar verkocht; omgerekend 76 euro. Een adviesprijs van 99 euro lijkt echter waarschijnlijker.

Wii Mini; console zonder internetaansluiting

Het Wii Mini pakket bestaat uit de console zelf, deze heeft een zwarte behuizing met rode randen, een rode Wii-afstandsbediening Plus en een rode Nunchuk. Er worden voor zover wij weten geen spellen meegeleverd. De Wii Mini heeft echter wel wat nadelen, zo kan hij geen GameCube-spellen afspelen en mist een internetaansluiting. Waarom ze een internetaansluiting weg hebben gelaten snap ik niet, eigenaren van de Wii Mini kunnen dus bijvoorbeeld geen content downloaden. Als de console nou erg goedkoop was en niet de beschikking had over een internetaansluiting had ik het nog begrepen. Maar nu, voor 134 euro heb je al een normale Wii inclusief Mario Kart, en de normale Wii beschikt wƩl over een internetaansluiting. En de Wii Mini gaat waarschijnlijk rond de 100 euro kosten; zonder internetaansluiting en zonder spellen.

Nintendo: ‘het is een instapmodel’

Nintendo snapt de ophef niet en ziet de console vooral als een instapmodel voor mensen die geen Wii-ervaring hebben. Mensen die geen Wii-ervaring hebben en twijfelen tussen de huidige Wii en de Wii Mini adviseer ik de huidige te nemen. Zonder internetaansluiting kun je weinig met je console en die is slechts een paar tientjes duurder. Voor die prijs krijg je er ook nog een spel bij.

Conclusie

Tweakers heeft Nintendo Benelux om een adviesprijs gevraagd, maar daar kon een woordvoerder nog geen antwoord op geven. Wij gokken echter op zo’n 100 euro, wat mij betreft te duur voor deze console. MĆ©t internetaansluiting was het een leuk apparaat geweest, maar gezien de specificaties en de prijs van de huidige Wii die wel beschikt over een internetaansluiting denk ik niet dat de Wii Mini een verkoopsucces wordt.

Vorig artikelMobile World Congress 2013: Prijzen uitreiking
Volgend artikelSamsung Galaxy S4 aankondiging bevestigd op 14 maart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in