15 procent van de Android apps bevat malware

Het beveiligingsbedrijf Trend Micro heeft in februari 1,9 miljoen apps en updates gescand welke in en buiten de Google Play store werden aangeboden. Van de 1,9 miljoen apps zijn er 286.000 apps besmet met malware, van de 286.000 apps zijn er 66.000 te vinden in de Google PlayStore. Momenteel zijn er in de Google Play Store 700.000 apps aanwezig, dus bijna 10 procent is besmet.

Soms zijn deze besmettingen betrekkelijk eenvoudig te voorkomen door vooraf een filter in te stellen. Zo komt het nu regelmatig voor dat kopieën van populaire apps in Google Play verschijnen die met malware zijn geïnjecteerd, dit is voornamelijk om gebruikers te verwarden zodat ze de niet de officiële app installeren.

De malware problemen worden steeds groter aangezien Android een flinke stijging heeft gemaakt, Trend Micro verwacht dat eind 2013 ongeveer 1 miljoen verschillende soorten malware beschikbaar zijn voor Android. Trend Micro laat ook weten dat ze persoonlijk vinden dat Google malware niet goed beveiligd waardoor er steeds meer malware apps beschikbaar komen in de Google Play Store.

Google controleert op dit moment in de eigen online-winkel de apps niet vooraf op malware. Apple en Microsoft testen vooraf welke elke app waardoor er voor iOS en Windows Phone veel minder actieve malware apps aanwezig zijn in de store. De zoekmachinegigant scant de apps achteraf op malware, spyware, virussen waardoor er veel meer apps in de Google Play store staan welke geïnfecteerd zijn met een malware variant .

Vorig artikelUPC e-mail storing: woensdag 27 februari 2013
Volgend artikelPhotoshop Touch nu ook beschikbaar voor smartphones iPhone en Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in