Beveilig je computer tegen het Ukash/ Politievirus

Computervirussen zijn momenteel erg populair en blijven sterk toenemen. Het Ukash/Politievirus is momenteel een erg harnekkige infectie, welke vrij moeilijk te verwijderen zijn. Als je een Ukash/politievirus op je computer krijgt, wordt je pc als het ware vergrendeld en heb je geen toegang meer tot je belangrijke bestanden en programma’s. Op het scherm is de melding aanwezig dat je pc gebruikt wordt voor illegale doeleinden. Je moet eerst een boete betalen om de infectie op te heffen, dit is natuurlijk allemaal nep en zelfs na betaling heb je nog steeds last van het virus. Daarom kan je het virus beter voorkomen, hierbij enkele tips.

Ukash Politievirus al op je PC:

Het beveiligingsbedrijf BitDefender heeft een gratis tool ontwikkeld waarmee het mogelijk is om het politievirus binnen enkele seconden tot minuten te verwijderen. Klik hier voor meer informatie over de tool. Uiteraard is het programma volledig gratis en verwijderd zonder toepassing van enige kennis het programma/ virus van je computer.

Virusscanner:

De beste tip is om een goede en vooral betrouwbare virusscanner te gebruiken, momenteel zijn er nog altijd computers welke niet beschikken over een virusscanner. Een gratis virusscanner is prima en doet even veel als een betaalde variant. Wij kunnen de populaire virusscanners Avast, Avira eb AVG aanraden, deze programma’s zijn allemaal volledig gratis te gebruiken.

Anti Malware:

Een virusscanner is nog niet voldoende, vele infecties (zoals het Ukash / Politievirus) kunnen niet door een viruscanner gedetecteerd worden. Daarom is het zeer verstandig om een anti malware programma te installeren zoals Malwarebytes. Wij raden aan om wekelijks een scan uit te voeren met het programma, hiermee verminder je uiteraard de kans op virussen en malware programma’s.

 

Vorig artikel4 plaatjes 1 woord de nieuwe rage voor 2013 voor Android en iPhone
Volgend artikelSamsung Galaxy S4 krijgt octacore chip

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in