Apple koers op laagste punt in jaar tijd

Apple is vandaag voor het eerst sinds een jaar minder dan 400 miljard dollar waard, Sinds eind september is de koers van Apple zelfs met 41 procent gedaald. Apple is momenteel nog een van meest waardevolle bedrijven ter wereld, de laatste maanden heeft de iPhonemaker toch veel waarde verloren. In januari 2011 stond de koers van Apple nog net boven de 420 dollar per aandeel, momenteel is het aandeel van Apple ongeveer 420,05 dollar waard, dit is het laagste punt in ruim een jaar tijd.

Investeerders beginnen steeds minder vertrouwen te krijgen in Apple aangezien er steeds meer concurrentie komt van bijvoorbeeld Android. Momenteel gaan er erg veel geruchten rond over een aantal nieuwe Apple producten waaronder een iTV, Apple horloge en natuurlijk een aantal nieuwe iPhones en iPods. Naar verluidt zou de smartwatch dit jaar nog in de winkels liggen.

Het betekend niet dat het qua financiën slecht gaat met Apple, het bedrijf heeft in het laatste kwartaal van 2012 ruim 47,8 miljoen iPhones verkocht en heeft een winst behaald van 13,1 miljard dollar.

Bron: Nu.nl

Vorig artikeliPhone 5S komt al in augustus
Volgend artikelSurface Pro Tablet vanaf tweede kwartaal naar Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in